Žestoka svađa sinoć u niškom DS: Niške demokrate (ne) izlaze na izbore

Ono o čemu se već desetak dana govori o odnosima u Demokratskoj stranci u Nišu to se i dogodilo na sinoćnom sastanku Gradskog odbora ove nekada renomirane stranke.

Klik za uvećanje

Zoran Lutovac, predsednik DS zatražio je od aktuelnog prvog demokrate u Nišu, Miodraga Stankovića da se iščlani iz ove partije „jer je poslat čovek iz Beograda koji je uvideo da će niške demokrate izaći na izbore, uprkos proglašenom bojkotu“.

Ova saznanja donosi današnji „Kurir“ koja su proistekla iz beogradskih izvora.

U tekstu se navodi da su na sastanku sem rasprave pale i pretnje i vrlo žustra rasprava. Na sasanku su bili i nekadašnji gradonačelnik Niša, Goran Ćirić i još neki visoki funkcioneri stranke.

Sačekaj do 14. marta i Glavnog odbora, a onda će sve biti mnogo jasnije jer se za sada ništa ne zna – dobio je „Građanin“ uveravanja krajem prošle nedelje kada je počelo da se šuška o izlasku kompletnog Grdaskog odbora na izbore 26. aprila, iako je stranka proglasila bojkot.

Krajem prošle nedelje, održan je sastanak kako je saznao „Građanin“ između Miodraga Stankovića (DS), Branisalava Jovanovića(Niš moj grad), Dragoslava Ćirkovića(SDS-Boris Tadić) i prema nepotvrđenim navodima Slaviše Dinića (iz Levice Srbije Borka Stefanovića). Ta ekipa je i na prošlim izborima prešla cenzus.

Tu je konstatovano da je bojkot apsolutno neupotrebljiv način političke borbe u ovim okolnostima, ali se tada ništa nije potpisivalo. To je bio samo običan sastanak koji ne mora ništa da znači, ali izgleda da su beogradske demokrate „nanjušile“ da će pored Šapca i paraćina ostati i u Nišu bez podrške u bojkotu. Istini za volju, nisu morali da šalju čoveka – špijuna iz Beograda jer svi upućeniji već pričaju da je Gradski odbor DS spreman za izlazak na izbore.

Neki članovi ove partije su izjavili nakon sastanka beogradskim novinarima da je sastanak bio nedostojan Demokratske stranke.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *