„Žetva“ medalja niških plivača na Beograd openu – osvojili 17 medalja

Na Drugim međunarodnim igrama za osobe sa invaliditetom „BEOGRAD OPEN 2015“ koje su se održale proteklog vikenda, niški plivači su imali zapažen uspeh. U konkurenciji takmičara iz više zemalja, plivači sa invaliditetom iz Niša su osvojili čak 17 medalja!

Ekipa SU OSI „Nais“
Ekipa SU OSI „Nais“

Najuspešniji su bili plivači Plivačkog akademskog kluba za osobe sa invaliditetom „Delfin“ koji su osvojili 12 medalja. Zlatne medalje iz tog kluba su osvojiči u svojim kategorijama: Marko Nikolić (dve), Miloš Milićević i Vuk Šakić (po jednu). Srebrne medalje iz tog kluba su osvojili: Vladimir Mitrović, Miloš Milićević i Vuk Šakić (po jednu). Bronzane medalje iz tog kluba su osvojili: Jela Dimitrijević, Miloš Stojiljković, Vladimir Mitrović i Lazar Stošić.

Sportsko udruženje za osobe sa invalidtetom „Nais“ je učestvovalo sa tri plivača i to: Nemanja Tadić (dva zlata), Aleksandar Dimić (dva srebra) i Nikola Ljubisavljević (srebro).

Pored plivanja, sportisti sa invaliditetom iz Niša su nastupili i u stonom tenisu, konkretno takmičari Sportskog udruženja za osobe sa invalidtetom „Nais“, Miljan Cekić i Milan Antić.

Sportisti sa invaliditetom su se nadmetali u deset sportskih disciplina i to: u šahu, obaranju ruku, fudbalu, plivanju, golbalu, sedećoj odbojci, stonom tenisu, košarci u kolicima, atletici i parabiciklizmu.

Na Drugim međunarodnim igrama za osobe sa invaliditetom „BEOGRAD OPEN 2015“ koje polako postaju tradicija je učestvovalo oko 650 takmičara iz 19 zemalja i to iz: Slovenije, Grčke, Hrvatske, Slovačke, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Irske, Nemačke, Makedonije, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Rusije, Italije, Litvanije, Luksemburga, Holandije i Srbije.

Takmičenja su se održavala na Adi Ciganliji , u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, Školi za dizajn tekstila, SC „Banjica“, Stonoteniskoj akademiji „Kocić“, Republičkom zavodu za sport, na stadionu Vojne akademije i na Ušću. Organizator ove manifestacije je Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda uz podršku Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *