Zijah Sokolović predstavlja „Demokratiju“ u Nišu

Predstava „Demokratija“, koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, i čije igranje organizuje UG Srbija u pokretu, naći će se na pozorišnim daskama u deset gradova širom Srbije tokom oktobra i novembra.

demokratija-zijad

„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj. Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koju sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu. Nakon svakog igranja održaće se i diskusija o postojećem izbornom sistemu, te će publika imati priliku da iznese utiske, kao i da razgovara o tome da li mi zaista biramo svoje predstavnike u parlamentu, ili nam izborni sistem to samo prividno dozvoljava.

„Demokratija“ Zijaha Sokolovića u Nišu nastupa 27.oktobra u 20h u bioskpu „Kupina“. Link za online prijavu možete naći ovde.

Gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *