„Živi zid“ u Srbiji i Nišu protiv javnih izvršitelja sakupio preko 20.000 potpisa građana

Organizacija „Živi zid“ koja se bori za ukidanje javnih izvršitelja do sada je u Nišu i Srbiji sakupila preko 20.000 potpisa koji ntrži da se ovo telo ukine. U subotu je ova organizacija sakupljala potpise kod Tvrđavskog mosta i zabeležen je veliki odziv naroda koji su svojim potpisom zatražili ukudanje izvršitelja.

Ovoj organizaciji je potrebno još 10.000 potpisa da bi predlog „ušao“ u skupštinsku proceduru kao što je to murađeno u Hrvatskoj gde su izvvršitelji ukinuti.

Igor Jakšić, predsednik organizacije narodna jaka Srbija „Živi zid“ kaže da se procene prilikom izvršenja obavljaju paušalno i da je jedan od takozanih privatnih izvršitelja posebno bahat.

Meni su zbog parking kazne ušli u kuću, hteo sam da vidim kako to izgleda, i onda Samsung televizor procenjuje jedan na recimo 3.000 dinara. Ne mogu da dokažem, ali i kod prodaje stanova se sumnja u malverzacije. Svako ko nam se javi (Jeremije Živanovića 35- kod pijace u Durlanu) mi detsaljno pogledamo predmete i nekadaq je stvarno potrebno da napravimo „Živi zid“ jer su političari izvršiteljima dali takvu moć da je to jedini način odbrane građanstva – saopštio je on.

M.S.

3 Comments

    1. To lepo i tačno zvuči prijatelju u teoriji, a šta ako za svoj rad ne dobijaš platu ili ostaneš bez posla, kako ćeš onda da plaćaš račune? Imam potraživanja prema državi više stotina hiljada dinara (izvršno sudsko rešenje), i nijedan izvršitelj ne želi da se bavi time, a za dug od 2.000 dinara javni izvršitelj zaračunava sebi nagradu 12.000 din. Jel to pravedno, to je dobar zakon?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *