Živković poziva premijera Vučića na TV duel

Zoran Živković, predsednik Nove stranke, narodni poslanik i bivši gradonačelnik Niša, pozvao je danas premijera Srbije, Aleksandra Vučića na televizijski duel.

Zoran-Živkovic1
Zoran Živković

– Pozivam vas na duel u kojem ćemo na civilizovani način ukrstiti argumente o temama koje već mesecima i godinama opterećuju srpsku javnost, kao što je odgovornost za smrt sedam osoba u padu helikoptera. Dajem i džentlmensku ponudu da premijer sam izabere vreme, emisiju i pristojnu televiziju nacionalne frekvencije. Napominjem da ponuda vremenski nije ograničena, ali je u interesu premijera da sopstveni kukavičluk i strah od činjenica prevaziđe što pre. Ovim pozivom pružam premijeru Srbije i priliku da pokaže bar minimum poštovanja prema građanima Srbije – uputio je poziv preko medija Živković.

vucic-1
Da li će prihvatiti duel: Vučić u poseti „Džonson elektriku“

Živković: Ne želim duel sa režiranim monologom i podobnim novinarima

On je u svom daljem obraćanju rekao da u poslednje tri godine, sadašnji predsednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vučić nije učestvovao niti u jednom televizijskom duelu sa predsednikom ili predstavnikom bilo koje opozicione političke stranke.

Istovremeno, gotovo svakog meseca, uz samo par izuzetaka, premijer nevešto izbegava sučeljavanje sa poslanicima opozicije i u parlamentu, iako to predstavlja grubo kršenje Poslovnika Narodne skupštine koji propisuje obavezu članova Vlade da svakog poslednjeg četvrtka u mesecu odgovaraju na pitanja poslanika. Podsećam premijera da su argumenti i kontraargumenti temelj demokratskog dijaloga u demokratskom društvu, a njegovi monolozi u unapred izrežiranim emisijama, sa unapred dostavljenim pitanjima i unapred odobrenim podobnim novinarima, jesu praksa svojstvena isključivo totalitarnim društvima. Odbijanje dijaloga nije samo pokušaj gušenja demokratske opozicije, već pre svega ponižavanje srpske javnosti i prava građana na kritičko sagledavanje činjenica i slobodno donošenje vlastitog suda.

Gradjanin.rs

3 Comments

  1. Zivkovic bi trebao da izadje na crtu gradjanima Nisa da bi im objasnio kako je od prodaje DIN Nisu pripalo samo 5%, zasto je napustio Nis, kako je postao vrlo bogat covek i na kraju da prizna da je lagao gradjane da nece placati struju ineka bacaju racune. Mislim da na TV duel treba da dodje granima Nisa na jednoj od niskih televizija .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *