„Zlatni“ Nišlija s Bubnja Andrija Živković – umalo najbolji igrač na svetskom prvenstvu

Andrija Zivkovic
Andrija Živković

Niš danas itekako ima razloga za slavlje jer je jedan od najboljih pojedinaca naše omladinske fudbalske reprezentacije, Andrija Živković potekao upravo iz grada na Nišavi.

Tačnije odrastao je na Bubnju, takoreći na puškomet od terena FK „Car Konstantin“, ali je, ipak, prve korake u fudbalu, ali i urođenu profesionalnost „pokupio“ u Fudbalskoj školi FK „Nacional“ Niš. Pojedini u Nišu danas u šali komentarišu, „da Srbija nema golmana Rajkovića, Žile bi dobio epitet najboljeg omladinskog igrača na svetu“.

Andrija Živković rođen je 11. jul 1996. Godine, a iz “Nacionala” je prvo otišao u “Teleoptik” kao dečkić, a potom se ustalio u ekipi “Partizana” iz Beograda. To mu je ujedno i prvi klub u profesionalnoj karijeri. Debitovao je 25. avgusta 2013. zamenivši Nikolu Ninkovića u 65. minutu, da bi u 83. minutu postigao svoj prvi gol u profesionalnoj karijeri. Andrija Živković je napadač. Visok je 1,70 m. Dobio je poziv selektora A reprezentacije Srbije za utakmice protiv Japana i Makedonije u oktobru 2013. godine. Za seniorsku reprezentaciju debitovanjem je oborio rekord po tome što je najmlađi igrač koji je do sada nastupio za seniorsku reprezentaciju.

Biografiju Živković Andrija – na sajtu reprezentacija.rs

potpisAZ

M.S.
Foto:FB/Andrija Živković, 24sata.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *