ZOO planet u parku Sveti Sava obeležava Svetski dan zaštite životinja

Povodom 4. oktobra Svetskog dana zaštite životinja Udruženje ZOO planet organizuje danas akciju druženja sa životinjama, rekreativno jahanje poni konja i zanimljive edukativne i kreativne aktivnosti u parku Svetog Save na Bulevaru Nemanjića od 12 do 17 časova.

miljana
foto:ZOO planet

Posetioce akcije dočekaće poni konjići Paki i Mica spremni da decu prošetaju kroz park. Pored njih, posetioce očekuju i kraljevski ljubimac kozica Miljana i feretka Luka.

paki-i-mica
Paki i Maca

Za sve one koji budu želeli da se zabave na drugačiji kreativan način tu je kreativna umetnička grupe „Naslikam ti facu i telo“ koja će posetiocima oslikavati lica.
Tokom akcije članovi tima Zoo patrole pružaće potrebne informacije o pravilnoj brizi i adekvatnom negovanju životinja.Svetski dan zaštite životinja Zoo Planet obeležva u partnerstvu sa opštinom Medijana, a pokrovitelja akcije je Centar lepote Mitić – saopštava Dušan Stojanović, koordinator ZOO planeta.

O danu zaštite životinja:

Svetski dan zaštite životinja obeležava se 4. oktobra još od 1931. godine. Počelo je u Firenci na konvenciji ekologa. U to vreme ovaj dan se proslavljao kao dan sv. Franje Asiškog, sveca zaštitnika životinja i životne sredine. Vremenom je izgubio svoje versko obeležje i predstavlja praznik svih ljubitelja i zaštitnika životinja bez obzira na veru i naciju.

Borba protiv ove zlostavljanja i diskriminacije životinja jeste suština zaštite životinja, to je borba za jednako pravo na život za sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *