Zoranu Živkoviću prete linčovanjem!

Predsedniku Nove stranke Zoranu Živkoviću stiglo je još jedno pismo u kojem se njemu i njegovoj porodici otvoreno preti linčovanjem. Pismo od anonimnog pošiljaoca stiglo je na adresu Narodne skupštine, a Živković je ovaj slučaj juče i prijavio nadležnim policijskim organima, navodi se u saopštenju ove stranke.

Zoran Živković, predsednik Nove stranke
Zoran Živković, predsednik Nove stranke

Rečnik i stil pretećeg pisma apsolutno su prepisani od najprljavijeg srpskog tabloida koji se uostalom i pominje u pismu, a manir u kojem su pretnje ispisane nesumnjivo je preuzet od SNS-ovaca i njihovih satelita. Nova stranka upozorava da posledica brutalizacije javnog govora koji je aktuelni režim ustanovio kao dominantni, jeste eskalacija nasilja, kriminala, pa i ubistava. To nas vraća u mračnu atmosferu ’90-ih koju su kreirali i potpirivali isti ljudi i iste političke snage koje danas čine vlast. Pozivamo profesionalce u nadležnim organima, policiji i tužilaštvu, da istraže i privedu pravdi počinioce ovih gnusnih krivičnih dela čije su žrtve, pored predsednika NOVE, poslednjih dana i novinari Slobodan Georgiev, Nedim Sejdinović i Dinko Gruhonjić, ali i mnogi drugi građani Srbije.

On je bio gradonačelnik Niša u dva mandata, savezni ministar policije, a posle ubistva premijera Zorana Đinđića, preuzeo je tu funkciju i sproveo akciju „Sablja“.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Ovaj bivši gradonačelnik ,kakav takav ali nikada ne bi dozvolio da jedan direktor gradskog preduzeća koji je uništio i sahranio to preduzeće bude ponovo postavljen za direktora niškog Groblja. Ovima sahranjivanje očigledno ide od ruke !!! Ovo je za rubliku- VEROVALI ILI NE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *