Zvučni semafori za sigurniji prelazak ulice osoba sa oštećenim vidom

Na pešačkim prelazima kod Niške tvrđave, na Trgu kralja Milana, kod TC Kalča, i preko ulice Cara Dušana, biće postavljene zvučne signalizacije. Inicijativom, koja je podržana od strane Direkcije za izgradnju grada, Parking servisa i Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih Srbije – Niš, će se omogućiti osobama sa oštećenim vidom da lakše i sigurnije prelaze ulice.

Iz Udruženja građana „Nemanja-Niš“, najavljuju završetak projekta implementacije zvučne signalizacije za, kako kažu, bezbedan koridor za pešake u gradu Nišu. Zoran Pavlović, predsednik Udruženja građana „Nemanja – Niš“ kaže da su podršku projektu dali članovi udruženja a sredstva su donirale firme i preduzetnici iz Niša i Vranja.

„Uspeli smo da obezbedimo sredstva potrebna za nabavku kvalitetne opreme od renomiranog dobavljača. Ova oprema ne samo da odgovara najvišim standardima bezbednosti, već će značajno olakšati svakodnevne aktivnosti našim sugrađanima sa oštećenim vidom“ – rekao je Pavlović.

Najavljuju da će sutra 20. juna, zvučna signalizacija biti postavljena na pešačkim prelazima kod Niške tvrđave, kod TC Kalča, na Trgu kralja Milana, i preko ulice Cara Dušana, čime će se omogućiti bezbedniji koridor za pešake od glavne autobuske stanice u Nišu pa sve do niške Saborne crkve.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *