EBEC Niš

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST (Board of European Students of Technology) organizuje četvrto po redu Lokalno inženjersko takmičenje  – „EBEC Niš“. Takmičenje će se održati 2. i 3. marta 2015. godine na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Slika-21

Cilj ovog takmičenja je da se kod studenata podstakne timski i takmičarski duh, kako bi pokazali svoja stečena znanja i krativnost kroz rešavanje inženjerskih zadataka i na taj način steknu praktična iskustva koja će svakako biti korisna u daljem radu.

Samo takmičenje ima dve kategorije: timski dizajn i studija slučaja.U okviru timskog dizajna od učesnika se očekuje da reše određeni inženjerski problem i od obezbeđenih materijala konstruišu napravu koja će moći da izvrši zadatu funkciju. S druge strane, studija slučaja namenjena je onima koji žele da se oprobaju u rešavanju zadatog tehničko-menadžerskog problema i da svoje rešenje potom prezentuju.

Registracija

Pravo učešća imaju studenti svih fakulteta Univerziteta u Nišu. Sve što je potrebno je da svoje timove sastavljene od četiri člana prijavite na sajtu www.bestnis.org.rs ili se pak prijavite sami. Ukoliko se prijavljujete kao pojedinac, Organizator će Vam, na osnovu prijave, dodeliti tim. Sva obaveštenja se mogu pratiti na zvaničnoj Facebook strani (https://www.facebook.com/EBECnis).

Rok za prijavljivanje je 25. februar u 14h.

Pobednici lokalnog plasiraće se na regionalno takmičenje „EBEC Balkan“  (Balkansko inženjersko takmičenje), koje će se ove godine održati u Beogradu. Takođe, najbolji učesnici regionalnog takmičenja imaće priliku da se bore u finalu za titulu najboljih inženjera Evrope „BEST Engineers of Europe“ u Portu (Portugal).

Izvor: ITD Ekipa