Glavni odbor DS danas zaseda u Nišu – Nišlije nisu veverice!

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Marko Smiljković

Glavni odbor Demokratske stranke susrešće se danas u Nišu. Raspravljaće se o tome, ko ima vlast u stranci koja je u nekoliko navrata (mandata) unazadila Niš, ispozapošljavala šurnjajčiće i deveričiće, zadužila kreditima Grad do u besvest, a od toga su Nišlijama ostali samo poluizgrađeni objekti(stadion, hala, bulevari…). Demokratska stranka je pravi, takoreći, školski primer „kako laktašenjem srušiti rođenu stranku, kako imati dobre kadrove, a potom dovesti takve ljude na čelo kolone(vlasti u Srbiji i Nišu) koji se ugrađuju, nadgrađuju, mešetare, kako istisnuti sjajne ljude i ogaditi politiku vrednima i poštenima“. Zadužili su Niš, kako „Građaninu“ potvrđuje Ljuba Slavković, zamenik gradonačelnika Niša, preko 20 miliona evra kredita uz devet odsto kamate, samo da bi izgradili sportske objekte i ostalo, odnosno ostali na vlasti. Sve će to Nišlije da vrate od svojih obezvređenih dohodaka. I to nisu izgradili kako valja. Nego, hala koja nije propuštala vodu više decenija, sad se potopi dok rominja kišica, a iz hodnika stadiona vire nekakve žice, daske, gvožđe iz armiranog betona. Građani Niša su najbolja publika, nikada ne daju novac za lošu predstavu. Istina tokom svih mandata to nisu radili sami već uz pomoć stranaka koje su im pomagale da „sve bude u korist građana“.

I kako prenose mediji, danas će demokrata Bojan Pajtić biti na udaru opozicije u samoj stranci, ali neće biti tražena njegova ostavka!? Od jutros svaki Nišlija uprto gleda u ishod ovog sastanka jer mu od toga zavisi budućnost, pun frižider i egzistencija! Sama činjenica da će struja nezadovoljnih, koju predvode potpredsednici Borislav Stefanović i Goran Ješić, na današnjoj sednici GO zatražiti odgovore kada će biti rešena finansijska kriza u kojoj je stranka već dugo, „ledi krv u žilama Nišlija“. Ova struja suprotstaviće se i Pajtićevoj ideji o „srpskoj Srbiji“, a protive se i saradnji sa Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem. Uh, velika je to sekiracija za Nišlije.

Pajtić će da predstavi i ideju „vlade u senci“ od stranke, od koje je u Nišu ostala izgleda samo senka. DS mora prvo javno da kaže zašto neizgrađeni stadion košta više nego Old Traford u Engleskoj, zašto je hala ofrlje rekonstruisana, šta (ne)rade njihovi kadrovi zapošljeni u gradskim i javnim preduzećima, zašto su prevarili narod koji im je u Nišu, verovao – da se javno ograde od ljudi koji su niški ogranak, pa i beogradski doveli do stanja lipsane kokoške pa tek onda da se bore i formiraju vlade u senci. Moraju da objasne, zašto su svojim zakulisnim radnjama i neradom od Niša koji je svojevremeno nazivan demokratskim gradom dopustili da drugi, koji to ne zaslužuju, kolo vode. Mislili su da će doživotno vladati gradom. Što bi neki rekli, zaigrali se. Ali, Nišlije nisu veverice. Ne pamte dugo, al pamte dovoljno.