Idem, šetam, beležim ili dobro, loše, najbolje

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Predrag Zlikovac

Lijepo je saznati da Rusija ima veliko srce i da može da primi sve one koji nas vode njoj u zagrljaj, samo se nešto plašim da se ti mnogi predvodnici ne izgube ko „guske u magli“.

Nije da ne znaju šta rade,već rade jedni protiv drugih. Nego da se malo pozabavim ovim stvarima oko nas. Nezavisnost,daje mi za pravo da posmatram i iznosim svoj stav.

zlikovac1

Dobro je da se Kardiohirurgija završila i otvorila. Kako je unutra nemam pojma, ali dr Milić juče nadgleda uređenje oko zgrade i daje nadzornicima JGP „Gorica“ instrukcije šta bi se još trebalo finiširati. Uz Institut Radon, Kardiohirurgijom je zaokružen jedan kompletan proces koji se sada može odvijati i ovdje od složenih operacija do kompletnog oporavka i banjskog tretmana. Još jedna prilika da se upotpuni i turističko-medicinska ponuda grada. Sve to zahvaljujući doktorima koji su na odgovornim funkcijama u različitim partijama,ali su imali zajednički interesa i moramo im čestitati na odrađenom pogotovo što je veliki dio posla završen zahvaljujući donacijama.

zlikovac2

Onda pročitam da je oksidna boja mb4 za beton koja je stavljena na rekonstruisani dio tvrđavskog mosta otrovna, a da je građani raznose na svojom obući. E, da li su otrovna isparavanja, kontakt sa istom ili samo gledanje u u nju ostaje nepoznanica.

Sve u svemu zaključak relevantnih koji su ispitivali nastali fenomen svodi se na zaključak da je u nevrijeme započeta rekonstrukcija mosta i da je pitanje da li je opšte uspiješno odrađena.

Ko je za to odgovoran izvođač radova,naručilac posla ili nadzorni gradski organ koji je dao dozvolu za početak radova u nevrijeme? Ko će snositi odgovornost za nenamjenski utrošena sredstva? Znam niko, bitno je ipak da ta famozna mb4 izgleda nije otrovna, pa možemo odahnuti,a da se raznosi zato što je rekonstrukcija rađena u nevrijeme.

Voda sve može oprati osim crnog obraza, pa će i ovu crvenu boju. Obraz će nekima i dalje ostati crn.

Ipak najbolje je bilo na Hilandarskom metohu,otuda se priča divan pogled na panoramu grada i nije džaba rečeno da mnogo bolje vidi onaj koji je na brdu od onog ispod brda.

zlikovac3

Nego najbolja stvar je što gore imamo dio moštiju Svetog Nektarija eginskoh čudotvrca to je već siguran dokaz da nismo zaboravljeni.