Javni toaleti u Nišu zatvoreni zbog ogromnog duga

Svi javni toaleti u Nišu su zatvoreni pre desetak dana zbog enormnog duga za vodu prema Javno-komunalnom preduzeću „Naisus“. Ovo nam je potvrdio i Marko Petrović iz službe za odnose sa javnošću niškog vodovoda.

wcnece

-Tačan iznos koliko se duguje bi trebalo da se računa za svaki objekat posebno, ali slobodno se može reći da je dug višemilionski-saopštio je za Građanin.rs Petrović.

On nije želeo da se „upliće“ u to ko bi trebalo da plati taj dug, rekavši da je isporuka vode obustavljena kao svim ostalim dužnicima.

Zbog Božićnih praznika, odnosno „nedostupnih pretplatnika“ nismo uspeli da dokučimo  ko je dužnik za vodu u niškim toaletima jer po nekim navodima tu sumu bi trebalo da uplati Grad Niš iz budžeta, a po nekima nadležno javno preduzeće „Medijana“(kome Grad Niš već duguje za ranije obavljene poslove), ali sve ćemo učiniti da o tome blagovremeno izvestimo. Posle ovakve vesti, prava je enigma, koje ulice će koristiti svi posetioci spektakla kao javni toalet, a koji se priprema za 13. januar na trgu Kralja Milana gde će nastupiti Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane. Već se pretpostavlja da će na toj manifestaciji biti oko 30.000 ljudi, od kojih će jedna trećina spektakl provesti sa plastičnom ili limenom ambalažom piva u rukama te će ovaj problem biti veliki.

Z.P.-M.S.
foto: Veljko Milanović