Jovanović prekinuo sednicu Skupštine grada Niša

Branislav Jovanović, odbornik Skupštine grada Niša iz G17 prekinuo je današnju sednicu niškog parlamenta. Nenad Stanković(SNS) prvo mu je oduzeo reč, a potom je prekinuo sednicu s obrazloženjem „da Jovanović nije pričao o aktuelnoj tački (budžet Niša) dnevnog reda“. Jovanović je bio uporan, nije hteo da siđe s govornice, a nastavio je i svoje izlaganje. Jovanoviću je čak prvo isključena mogućnost razglasa, ali su odbornici pa i gledaoci na NTV čuli šta je govorio. Prepirka je počela kada je za govornicu izašao Ljubivoje Slavković, zemanik gradonačelnika koji je izneo optužbu „da su demokrate zajedno sa G17 i drugima vladali Nišom 17 godina, aludirajući na to da su oni krivi za katastrofalni sunovrat privrede grada“.

Branislav-Jovanovic– Niko iz SNS nije kriv za ovakvo stanje u državi. Vi (demokrate) ste sa ostalima vladali 17 godina još od 1996/7. godine i jasno je ko je kriv za ovakvu situaciju – rekao je Slavković.

Branislav Jovanović je onda izašao i rekao „da je Ljuba večita inspiracija“.

– Vas je Slavkoviću, Zoran Živković izvukao i postavio za direktora Toplane. Vi ste bili deo tih kako sada nazivate „šerpari“. Mi smo nasledili vlast koja nas je posvađala sa celim svetom i koji su kasnije doveli do Nato bombardovanja…

Nenad Stanković, predsedavajući je tada isključio razglas, oduzeo reč, a potom i prekinuo sednicu, uz opasku „na dnevnom redu nije NATO, nego budžet“!

Jovanović je na kraju rekao da zbog ovog istupa mogu da pozovu one kojima gradska vlast u Nišu kupuje „Ševrolete“ i zimske gume, misleći na policiju.

M.S.