KBS Naisus jedini srpski predstavnik

Nakon dva uspešna takmičarska vikenda – državno prvenstvo u Vršcu (bronzane medalje za Nikolu Stankovića i Nemanju Petrovića) i Otvorenog prvenstva Šapca (i zlatno i srebrno odličje za Uroša Mitrovića), KBS Naisus odlazi u Bansko na Međunarodni tekvondo forum i biva jedini predstavnik Srbije na istom.

Naime, jedna od najpoznatijih bugarskih turističkih destinacija – Bansko, ovog puta nije ugostila ljubitelje skijanja već blizu 200 tekvondista iz Rusije, Ukrajine, Litvanije, Belorusije, Moldavije, Grčke, Koreje, Bugarske i Srbije. Razlog okupljanja jeste međunarodni forum organizovan od strane prvog čoveka Tekvondo kluba „Ji Do Kwan“ – g.Nikolaja Glavčeva.

Forum je deo projekta „Mladi u akciji“, koji je podržan od strane Evropske Unije. Sam naziv foruma „Druga strana sporta. Tekvondo kao indentitet i efektivan način dijaloga među mladima.“, govori o pristupu i zadatku koji su imali predstavnici ekipa učesnica te kroz sportsku kulturu približili mlade jedne drugima, bez obzira na zemlju porekla.

Više informacija na sajtu KBS Naisus