Konkurs Narodne biblioteke za decu

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige za decu, 2. aprila 2015. godine, Odeljenje knjige za decu Narodne biblioteke „Stevan Sremac” Niš poziva mališane, uzrasta od šest do petnaest godina, da učestvuju u četrnaestom literarno-likovnom konkursu. Literarni deo konkursa podrazumeva da učesnici napišu pesmu na temu: KAD BIH BIO MALI PRINC to jest KAD BIH BILA MALA PRINCEZA.

skolska-deca

U pesmi deca treba da prenesu svoj lični doživljaj uloge princa/princeze, inspirisan doživljajem izabranog junaka iz bajke ili priče za koju su se opredelili. Cilj konkursa je da male stvaraoce motiviše za čitanje i podstakne kod njih kreativni pristup literaturi primerenoj njihovom uzrastu.

Likovni deo konkursa podrazumeva da učesnici naprave strip-stranicu na temu: SRPSKE NARODNE BAJKE U STRIPU. Dakle, potrebno je da odabranu srpsku bajku obrade u vidu stripa na jednom listu bloka za crtanje. Dozvoljene su sve likovne tehnike i stilski izrazi. Svako dete može poslati jednu pesmu, ili pesmu i crtež, ili jedan crtež. Uz to je neophodno dostaviti i kratku biografiju autora sa osnovnim podacima (ime i prezime, razred i škola, mejl adresa, broj telefona, adresa stalnog boravka, kao i ime i prezime nastavnika koji je koordinator). Odštampane radove, u tri primerka, poslati na adresu:

ODELjENjE KNjIGE ZA DECU NARODNE BIBLIOTEKE „STEVAN SREMAC” NIŠ
(za konkurs) Sinđelićev trg br. 2 18000 Niš ili u elektronskoj formi na mejl adresu: miracerovic@yahoo.com

Konkurs je otvoren do 1. marta 2015. godine. Najbolji radovi, po mišljenju stručnog žirija, biće predstavljeni na zajedničkoj izložbi, a nagrađenim autorima biće dodeljene pohvalnice, medalje i knjige na svečanosti koja će biti organizovana 2. aprila 2014. godine. Konačni rezultati će biti objavljeni na sajtu Narodne biblioteke „Stevan Sremac” Niš, www.nbss.rs, do 25. marta. 2015. godine. Sve dodatne informacija na tel. 018/523–605.

gradjanin.rs