Konkurs za nove članove Društva književnika

Uslovi za prijem su najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača, za književnike i prevodioce, a za književne kritičare spisak objavljenih kritičkih tekstova u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom.

knjigadk

O prijemu novih članova odlučivaće se na osnovu njihove zastupljenosti u periodici, zbornicima i antologijama, a jedan od kriterijuma biće i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu Grada (književne večeri, promocije, tribine, paneli, radionice).

Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu, ili oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti Grada i jugoistočne Srbije.

Pisci koji žele da postanu članovi jedinog niškog referentnog književnog društva sa višedecenijskom tradicijom, potrebno je da pošalju primerak jedne svoje objavljene knjige, fotografiju i biografiju sa detaljnom bibliografijom, najkasnije do 25. marta 2015. godine na adresu: DRUŠTVO KNjIŽEVNIKA I KNjIŽEVNIH PREVODILACA NIŠA, Šumatovačka 4, 18000 Niš, ili elektronskim putem na drustvoknjizevnikanisa@gmail.com, sa naznakom „komisiji za prijem novih članova“.

Odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici koja će se održati 03. aprila 2015. godine, na dan rođenja istaknutog niškog književnika, prerano preminulog Slaviše Nikolin Živkovića.

Članovi komisije za prijem novih članova su književnici Dragan J. Ristić, Željko Mitić, Stana Dinić Skočajić, Vladimir Stanimirović i Velibor Petković.