Milan Lapčević javno izvređao Divca

Jedan od poznatijih niških političara i narodni poslanik iz redova Demokratske stranke Srbije u nekoliko mandata, Milan Lapčević javno je uvredio proslavljenog srpskog košarkaša Vlada Divca, nazivajući ga pogrdnim imenima. Lapčević je protestvovao juče što je Divac, kao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije „priznao“ Kosovo kao ravnopravnu članicu Međunarodnog Olimpijkog komiteta, mada je juče tu vest prenelo samo dva ili tri medija odnosno još nije bilo potvrde da li je to zaista tako. Iako javna ličnost, Lapčević je koristio termine kao što su „gnjida“ i „kvazi Srbin“ dok je sportiste Kosova „častio“ nazivom „plemenski kanibali“. Na čitaocima je da sami prosude da li je njegov rečnik u redu ili ne.

Vlade-Divac--mc

– Da li to beše onaj sjajni košarkaš što je nosio trobojku, dizao tri prsta, otimao šahovnicu i činio nas ponosnim? Taj „kvazi Srbin“- gnjida je svima pljunuo u lice, pogazio sebe, sve što je do sada uradio i sve nas ponizio. Znam da će se naći oni koji će reći „pa šta“ ili „pa kakve veze ima“ i sl. Hoćemo li i dalje da ćutimo? A, sutra kada budemo u istoj grupi sa tom kvazi državom, nastalom na izvađenim organima i kada naši sporisti budu trebali da pozdrave himnu ovih plemenskih kanibala, hoćemo li i tada ćutati? Danas su nam ispostavljeni i novih 11 uslova od Hitlerovih sledbenika. I to ćemo da otćutimo, zar ne? I tako korak po korak dok nas potpuno ne unište, dok ne postanemo robovi i dok ne dođu do svakog od nas ponaosob, a onda neće imati ko a i biće kasno da se išta kaže i preduzme. Očajan sam… – poručio je Lapčević na svom FB profilu.

Na pitanje „gradjanina.rs“ da prokomentariše ove stavove, Lapčević je rekao da vest nije neproverena.

– Kada predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta kaže da je Divac nevoljno složio sa učešćem Kosova na Olimpijskim igrama 2016. godine, šta tu ima više da se kaže. Ako se nevoljno složio, onda on ne treba da bude na tom mestu. Šta će biti sutra kada se naši sportisti nađu u grupi sa Kosovom, u grupi sa svojom pokrajnom i kada moraju da slušaju himnu ili nam na poklon, na centru terena donesu dron! Koje je to poniženje jedne države – pita se Lapčević. Na pitanje našeg portala, „šta bi on uradio na Divčevom mestu?“, Lapčević odgovara:

– Sve, samo ne ono što je Divac uradio. Usprotivio bi se tome i tražio podršku svoje države i drugih Olimpijskih komiteta zemalja koje nisu priznale Kosovo i koje principijalno mogu da stanu uz naš stav jer su uticajne(Rusija, Kina, Brazil)… Time bi se apsolutno suprotstavili ovakvoj lakrdijaškoj odluci – rekao je Lapčević.

M.Smiljković