Miša Jović: Ne želimo drugo ime za Sinđelićev trg, nego samo uređenje parka

Misa-Jovic1Miša Jović, jedan od lidera Koalicije za Niš, zaustavio je juče pogrešno shvatanje javnosti da ova stranka želi da preimenuje Sinđelićev trg u Pozorišni trg!

Da li su ovu dezinformaciju neki mediji slučajno preneli ili je na samoj konferenciji za novinare došlo do nesporazuma, sada već nije bitno jer je suština potpuno drugačije shvaćena. To je toliko daleko otišlo da je Gradjaninu.rs, iako nije pisao o ovom događaju, stiglo dva saopštenja stranaka koje žestoko osuđuju „inicijativu za preimenovanje trga“ (iako ona ne postoji).

– Zanimljivo je da su mnogi koji su gledali izveštaje ili ih čitali, sa poslednje konferencije za medije Koalicije za Niš o pokretanju inicijative za uređenje platoa ispred Narodnog pozorišta i postavljanje obeležja (spomen ploča) posvećenim istaknutim pozorišnim radnicima, shvatili da tražimo promenu imena SINĐELIĆEV TRG u ime POZORIŠNI TRG. Mislim da je jasno da nikome ni na kraj pameti nije bila ideja o uklanjanju imena Sinđelića. Isključivo se radi o uređenju platoa ispred pozorišta u saradnji sa Fakultetom umetnosti i sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Nišu, sa ljudima koji će ponuditi najbolje arhitektonsko-umetničko rešenje kako bismo sačuvali uspomenu na sve vredne i značajne umetnike i stvaraoce koji su radili u Narodnom pozorištu u Nišu.

Ovakav pristup uređenju prostora u gradu ima višestruki značaj, ne samo estetski, obratio se javnosti Jović.

M.S.