Na Svetosavskom balu prikupljeno 264.000 dinara, očekuje se još

Ukupna suma prikupljena na ovogodišnjem Svetosavskom balu, za sada iznosi 264.000 dinara, a očekuje se i uvećanje na osnovu razgovora i poziva dobročinitelja koji i dalje uplaćuju svoje donacije. Ovogodišnji prilozi ravnomerno će biti podeljeni između dve klinike Kliničkog centra Niš i to Dečije klinike za interne bolesti i Dečje klinike za hirurgiju i ortopediju.

bal-after

Pod parolom “Ovo je prilika da budemo jedinstveni u plemenitosti” u subotu uveče, 31. januara, u hotelu Grand, održan je Treći dobrotvorni Svetosavski bal. U organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš, pod pokroviteljstvom Univerzitea u Nišu i rektora prof. dr Dragana Antića a sa blagoslovom Episkopa niškog dr Jovana, bal je bio prilika za okupljanje građanske i akademske zajednice Niša u duhu svetosavlja, dobročinstva i zajedništa a u susret proslavi 50. godina Univerziteta u Nišu.

Na balu je bilo prisutno preko stotinu viđenijih Nišlija, pripadnika akademske zajednice ali i privrednika i preduzetnika koji žive i rade u Nišu. Bal su, prigodnim obraćanjima, otvorili Otac Branko Cincarević izaslanik vladike niškog gospodina Jovan, prof. Dr Dragan Antić rektor Univeziteta u Nišu, mr Ivan Redi, idejni osnivač bala i Miroslav Jović direktor SKC-a.

U svečanom programu, dobročiniteljski, učestvovalo je preko 100 muzičara, plesača i umetnika iz Niša. U ime organizatora, Studentskog kulturnog centra Niš i Univerziteta u Nišu kao pokrovitelja, zahvaljujemo se mnogobrojnim saradnicima i partnerima, učesnicima, predstavnicima medija i svim dobročiniteljima na njihovim prilozima ali duhu dobre volje i zajedništva.

Cela ova godina, u duhu proslave 50. godina Univerziteta u Nišu, biće nova prilika za okupljanja i dobročinstva, do sledećeg Četvrtog dobrotvornog Svetosavskog bala koji će biti održan u subotu 30. Januara 2016 godine.

gradjanin.rs
foto Aleksandros Chatzakis  Puzzle Media