Nanogica za Zorana Ajkovića?

Nišliji Zoranu Ajkoviću za koga se sumnja da je umešan u jednu iznudu, biće omogućeno da bude u kućnom pritvoru uz nošenje „nanogice“, prenosi portal „Južne vesti“. U tekstu se navodi da je reč još uvek o nepravosnažnoj presudi, ali da je to gotovo izvesno da će biti realizovano jer se sa time složilo i tužilaštvo.

– Pored obaveze da nosi nanogicu, Ajkoviću je kao jemstvo prihvaćen kafić „Šark“ u tržnom centru Kalča, koji je procenjen na oko 500.000 evra – kažu u Višem tužilaštvu, piše u tekstu.

Ipak, u tužilaštvu naglašavaju da treba imati u vidu i činjenicu da Ajkoviću do kraja nedelje ističe tromesečni pritvor, pa se očekuje da se oglasi i Apelacioni sud. Odluka o produženju pritvora, kažu u tužilaštvu, očekuje se najkasnije do petka. Prema pisanju podgoričkih „Vijesti“ koje Ajkovića opisuju kao „vođu niškog narko-klana“, on je bio uhapšen tokom rutinske kontrole saobraćajne policije prenosi ovaj portal. Zoran Ajković je iz Crne Gore, gde je bio uhapšen 12. juna, sredinom avgusta  prebačen u niški zatvor.

Gradjanin.rs