Niška crkveno – pevačka družina “Branko“ u Crnoj Gori

Niška crkveno – pevačka družina “Branko“ predvođena svojim arhijerejem, episkopom niškim g. Jovanom, proteklog vikenda učestvovala je u proslavi praznika Svetog Simeona u Podgorici.

hor-branko

Svetosimeonovska akademija održana je u kripti podgoričkog Sabornog hrama Vaskrsenja Hristovog u kojoj je održan koncert NCPD “Branko“ pod dirigentskom palicom Sare Cincarević. Na akademiji je učestvovao i beogradski hor “Sveti Roman“.

Pozdravno slovo izgovorio je Mitropolit Amfilohije, kome je predsednik NCPD “Branko“ Vojkan Mitrović uručio diplomu počasnog člana Hora “Branko“.

Hor “Branko“ je dao doprinos u proslavi praznika Svetog Simeona učešćem na liturgiji u podgoričkom Hramu Hrista Spasa i litijom kroz Podogoricu do ostataka Nemanjinog starog grada na Ribnici.

U nastavku ovog pokloničkog putovanja članovi Hora “Branko“ posetili su manastire Dajbabe i Ždrebaonik i poklonili se čudotvornim moštima Svetog Simeona Dajbabskog i Svetog Arsenija Sremca. U subotu uveče 21. februara 2015. godine hor je pevao na akatistu Svetom Vasiliju Ostroškom koji je u gornjem manastiru Ostrog pored kivota velikog svetitelja služio Njegovo Preosveštenstvo episkop niški Jovan u posebnoj molitvenoj atmosferi. U nedelju ujutru hor je pevao na liturgiji koju je u donjem manastiriru služio naš vladika niški Jovan zajedno sa vladikom Markom i sveštenicima iz Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Na putu ka Crnoj Gori NCPD “Branko“ posetila je manastir Mileševu kraj Prijepolja.