Niški kuvari na svetskom prvenstvu osvojili dve zlatne, srebrnu i bronzanu medalju

Članovi Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika na 13. svetskom takmičenju gastronimije „Istanbul 2015“ ostvarili su veliki uspeh. Oni su osvojili dve zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane medalje! U kategoriji seniora, od 25 godine, Ančica Dimitrijević zamenik predsednika Udruženja, osvojila je zlatnu medalju, Bojana Filipović srebrnu, dok su Milena Aleksić i Radomir Veličković Suri, osvojili bronzana odličja.

ugostitelji-1

-Posebno raduje to što su i najmlađi u ekipi zablistali na takmičenju u Istanbulu. U kategoriji juniora do 18 godina, Katarina Nikolić, učenica srednje Ugostiteljsko turističke škole iz Niša osvojila je zlato, dok je Pavle Mladenović, takođe učenik UTŠ, u kategoriji juniora do 25 godina osvojio bronzano odličje.Takmičare je ocenjivao internacionalni tim sudija, sastavljen od stotinu šefova kuhinja i vrhunskih stručnjaka ove struke. Pored medalja takmičari su dobili i sertifikate Svetske asocijacije kuvara, koji su priznati u celom svetu, objašnjavaju veliki uspeh iz udruženja.

Festival gastronomije u Istanbulu 13. godinu zaredom, okupio je više hiljada takmičara iz 57 zemalja sveta, među kojima samo dve hiljade šefova kuhinja iz 25 zemalja. Samo takmičenje bilo je koncipirano u 66 različitih disciplina, a održana su i stručna predavanja uz prezentaciju trendova u oblasti kulinarstva i gastronomije.

UTP