Nova stranka: Hitno smeniti Radovanovića

Nova stranka najoštrije osuđuje bahato ponašanje predstavnika aktuelne vlasti i ishitren postupak direktora Kliničkog centra Niš, prof. dr Zorana Radovanovića, koji je uključivši se u jutarnji program lokalne televizije smenio svog zamenika prof. dr Sašu Živića. Nova stranka zato zahteva i od direktora Radovanovića da hitno podnese ostavku, zbog upućene jasne poruke da će se svako iznošenje istine sankcionisati.

NovaStranka2

Nakon što je prof. dr Saša Živić, pomoćnik direktora niškog Kliničkog centra, javno izneo svoje lične stavove i kritikovao situaciju u zdravstvu, u jutarnji program Niške televizije uključio se direktor centra i najavio otkaz svog pomoćnika.

Način smene očigledno potvrđuje beskrupuloznost vladajućeg režima koji ne bira sredstva kako bi što duže ostao na vlasti. Potez direktora Radovanovića predstavlja ništa drugo no sastavni deo operetske predstave vlasti na nervnoj bazi, čija je praksa postala da se svako ko iznosi činjenice i ukazuje na loše stanje proglašava za državnog neprijatelja kojeg je potrebno što pre ućutkati.

Nova stranka postavlja pitanje aktuelnoj vlasti kada će konačno sa kreiranja zabave za široke narodne mase preći na realizaciju obećanja datih građanima u toku predizoborne kampanje? Da li će možda, nakon jučerašnjeg poteza, građanima uskoro biti omogućeno da i putem SMS, u nekoj od televizijskih emisija, uživo odlučuju koji će se funkcioneri otpuštati, a koji će sačuvati svoja radna mesta?

Gradski odbor Nove stranke u Nišu podseća da je još krajem januara ukazivao na katastrofalno stanje u kojem se Klinički centar nalazi i koji je lošim rukovođenjem doveden do ruba egzistencije. Gradski odbor je još tada uputio zahtev ministarstvu zdravlja za sprovođenje hitnih mera koje bi dovele do normalizacije rada centra dostojnog XXI veka, koji je trenutno zadužen za zdravstvenu zaštitu više od 2,5 miliona građana.

Nova stranka pruža punu podršku prof. dr Saši Živiću koji je stao u odbranu struke i u interesu svih građana smogao hrabrost da u javnost iznese istinu o stanju u kojem se Klinički centar Niš nalazi.