Opominju je da dug od tri dinara plati na rate!?

Koliko birokratija u Nišu, liči na debelog uspavanog slona, pokazuje račun jedne naše sugrađanke koja je dobila „opomenu“ od Javnog preduzeća „Objedinjena naplata“ za dug od TRI dinara!? Ona, ali ni njena porodica nisu mogli da veruju očima kada su dobili papir „jer kako kaže skuplja je autobuska karta“ koju bi kupila da izmiri ovako „krupan“ dug za sakupljanje smeća, vodu, grejanje i ostalo.

racun-od-3-dinara1

– Nasmejali smo se svi u kući jer zamislite scenu gde bi otišli u poštu da platimo tri dinara, a proviziju bi nam naplatili 10 puta skuplje odnosno 30 dinara. Ova opomena ume malo i da povredi jer smo besprekorne platiše za sve pa i za ovaj račun, ali najviše nas je nasmejalo da nas pozivaju da još dug platimo na rate!? Dobro, poznato je da su to cirkularni dopisi, ali smešno je-kaže nam ova čitateljka.

Kada se malo bolje porazmisli, ovaj račun iz drugog ugla može biti i ogledalo revnosne niške administracije, ali ipak malo Nišlija može da veruje u to.

Pitali smo svakako i u odelenju za reklamacije, da li je moguće da se dužnicima ovakve opomene „progledaju kroz prste“ jer sama pošiljka na adresu petnaestoduplo košta. Dobili smo malo šokantan odgovor.

– Ne za tri, šaljemo mi opomene i za DINAR. To je normalno, jer ukoliko ne izmire taj dug, ma koliki on bio, neće moći da ostvare povlasticu da im se cifra umanji za pet odsto koliki popust mogu da ostvare naši korisnici ako redovno isplaćuju račune – saopšteno nam je u ovom javnom preduzeću. Sigurno, da u eri digitalizacije postoje jeftiniji načini da se redovne platiše obaveste o svom neznatnom dugu.

 

M.S.