Osvrt Kup Radivoja Koraća – Slikanje s legendama i snimanje spota „Oš Koš Loš Još“ (VIDEO)

U moru prepucavanja saopštenjima trenera naših najvećih klubova, veliko je osveženje videti Dejana Milojevića i Milana Gurovića na proteklom Kupu Radivoja Koraća koji je održan u niškoj hali „Čair“. Klinci, ali i oni nešto stariji tiskali su se da imaju fotografiju sa njima i ostalim legendama košarke.

Mnogi su se slikali sa Sašom Đorđevićem, jednom od najboljih plejmejkera svih vremena na ovim prostorima. Tu se našao i Bora Stanković, čovek koji je vodio evropsku košarku i još niz imena koja se retko viđaju na niškom parketu. Trener FMP-a posetio je trening Mega Leksa, u opuštenom razgovoru dvojice trenera koji su nekada vodili velike borbe na košarkaškim terenima poslata je slika da ipak ne mora sve uz velike tenzije. Nakon meča krenuli su zajedno ka svlačionicama uz prijateljsko dobacivanje i „peckanje“.

A, osvajači Kupa Radivoja Koraća, Stefan Jović i Boban Marjanović oprobali su se i u glumi i repovanju. Sa oduševljenjem su prihvatili poziv Roby-a, da učestvuju u snimanju rimejk spota za pesmu „Oš Koš Loš Još“ kojom počinje solo karijera nekadašnjeg člana grupe Ding Dong. Zanimljivost je da je spot sniman u maloj Sali hale Čair, u kojoj je osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu, Stefan Jović činio prve korake u svojoj bogatoj karijeri. Boban Marjanović, inače rođen u Boljevcu takođe je kao mlađi igrao mečeve Regionalnog saveza u istoj sali. A kako je to izgledalo, pogledajte:

Nakon nekoliko proteklih finalnih turnira Kupa Radivoja Koraća, koji su zbog raznih incidenata ostavili gorak ukus u ustima ljubiteljima košarke. Niš se još jednom pokazao kao odličan domaćin. Jedanaesti put u Nišu, pedeseti jubilarni, održan je kup koji nosi ime jednog od istinskih velikana Radivoja Koraća.

Možda očekivano, a možda i ne, u finalu su se našli isti akteri kao i pre godinu dana, Mega Leks (tada Mega Vizura) i Crvena zvezda. Crveno-beli imaju ubedljivo najskuplji tim na Balkanu, dok je u finalu sa druge strane našla ekipa golobradih mladića, nešto nalik borbi Davida i Golijata. Igrači Dejana Milojevića pokazali su svoju veličinu time što su do poslednjeg minuta igrali neizvestan meč protiv favorizovanog protivnika, za iznenađenje ipak nisu imali snage.

Za one koje uspeh Mege iznenađuje, hajdemo iza kulisa. Tokom treninga u Hali Čair ekipa iz Sremske Mitrovice pokazivala je da se radi o pravoj porodici, uz opuštene šuterske treninge igrači čiji je prosek godina 21,5 pokazali su ozbiljan pristup utakmicama, a niški ljubitelji košarke oduživali su im se tako što su ih posle svakog treninga čekale horde obožavalaca kako bi se slikala sa budućim zvezdama svetske košarke, u šta će ovi momci nesumnjivo izrasti.

Aleksandar Ilić