Otvoreno pismo predsedništvu SNS-a o Bulatoviću i Perišiću – FK Radnički Niš se godinama upropaštava

Gradjanin: Boban Sibinović, bivši član Upravnog odbora FK”Radnički” Niš
Gradjanin: Boban Sibinović, bivši član Upravnog odbora FK”Radnički” Niš

Boban Sibinović, simpatizer Srpske napredne stranke i bivši sportski direktor Fudbalskog kluba “Radnički Niš” poslao je pismo predsedništvu ove stranke odnosno predsedniku Radomiru Nikoliću u Kragujevcu i centrali partije u Beogradu. U njemu iz svog ugla objašnjava situaciju u klubu i zašto je kako kaže, isteran iz kluba. Sibinović nam je poslao pismo i mi ga u celini objavljujemo.

Poštovano predsedništvo,

imam pre svega ljudsku i moralnu obavezu da Vam se obratim i obavestim Vas o sprovodjenju torture i potpune blokade u Nišu od strane Zorana Perišića i Darka Bulatovića. Moralnu obavezu imam jer sam genetski, poreklom vezan za Niš imam puno rodbine i prijatelja koji se na žalost svakodnevno susreću sa sličnim neprijatnostima od strane Perišića i Darka Bulatovića lažnog heroja i invalidskog vojnog penzionera. Naime, upoznati ste koliko smo Nemanja i ja pomogli pre izbora 2012 god stranci kako u Beogradu ali još više u Nišu. Imali smo dogovor pošto sam u svetu fudbala i već angažovan u klubu, preuzmem mesto sportskog direktora nakon smene bivšeg predsednika kluba iz redova SPS-a. Reč je naravno o fudbalskom klubu Radnički iz Niš-a, superligašu, pošto je klub bio u velikoj finansijskoj dubiozi dogovor je bio da kadar SNS-a politički zauzme to mesto i da mu ja sa pozicije sportskog direktora pomognem u snalaženju na novom prostoru.

Nakon preuzimanja kluba i dolaska na čelo Darka Bulatovića, vašeg visokog funkcionera SNS-a u Nišu ušao sam u upravni odbor kluba. Sve vreme sam bio uveren da ćemo raditi po prethodnom dogovoru a to je da na zdrav privrednički način krene u sanaciju kluba, ispitivanje nastalih dugova koji su u tom momentu iznosili oko milion evra. Bilo je reči da se dovedu potencijalni zainteresovani investitori iz Rusije koji bi evetualno sponzorisali klub ili bi na neki način pomogli sanaciju dugova i stavljanja na zdrave noge klub. Na žalost, sve je krenulo naopako, Kada sam počeo da se interesujem šta je sa parama i ugovorima koje klub daje nekim igračima, misleći pre svega na fiktivne ugovore, gde se zapravo najviše para odliva u nepoznatom smeru, počeo sam da dobijam status nepoželjnog člana UO, počeo sam da dobijam SMS poruke pretećih sadržaja. Ta agonija je trajala čitava 3 meseca posle kojih sam protiv statutarno i nezakonito odstranjen iz UO na jednoj sednici skupštine kluba na koju nisam bio pozvan, ali sam bio prozvan da štetim ugledu predsednika i kluba. Bitno je istaći da je sve odluke mimo UO donosio lično Darko Bulatović, logistički navođen od strane Bobana Stankovića gen sekretara kluba. Dakle, zaključak je da se nastavilo sa višegodišnjom plljačkom Radničkog i para iz gradskog budžeta koji je izdvajao ne tako mali novac na mesečnom nivou. Klub je završio na 6. mestu sezonu što je ispod obećanja i očekivanja bivšeg predsednika Bulatovića, a još uvek vašeg člana i funkcionera.

Kada sam želeo da prisustvujem sastanku skupštine kluba od 01.07.2014. sa svojim bratom Nemanjom Sibinovićem, bio sam na ulazu sačekan od strane Perišićevih i Bulatovićevih izbacivača „batinaša“ kako ne bih bio prisutan i eventulano javno ponovio sve za šta ga teretim i za šta postoje materijalni dokazi. Pošto nisam nasilnik i imam dostojanstvo za razliku od dvojice pomenutih, ispoštovao sam protiv statutarno zatvorenu skupštinu kluba, Na žalost nisam imao priliku da se argumentovano obratim i repliciram. Nadam se da ćete mi u tome pomoći, ako vam je u interesu ugled SNS-a koji je svakim danom sve niži i koji će ako ovako se nastavi završiti svoju misiju u Nišu.

Nije ovo samo slučaj sa Radničkim gde je za godinu dana Bulatović sa Perišićem zadužio klub i time ga doveo pred svršen čin.

Tako rade i sa javnim preduzećima, upravama, sve je u kolapsu zbog njih. Moje iskustvo je sa klubom, ali imam puno prijatelja i poznanika koji su diretkno oštećeni od njih dvojice. Oni su blokirali stranku za sve članove i sveli je na par interesnih ljudi, kao da su vlasnici stranke, grada i svih ljudskih života u Nišu. Grad ima 450 000 ljudi !!! NJih dvojica brane interese prethodnih interesnih struktura i finansijskih lobista koji su uništili nišku privredu. Oni su njihovi eksponati i zaštitnici kao i prethodne vlasti. Apelujem i molim vas, da učinite sve što je u vašoj moći i proveriti moje navode. To je i u Vašem interesu pojedinačno ali i kao stranka koja upravlja državom. To je Vaše pravo i obaveza!