Prikupljeni prilozi od Svetosavskog bala idu dečijim klinikama

TREĆI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL održaće se 31. januara 2015 od 18 sati u Hotelu Grand-Niš. Studentski kulturni centar Niš i Univerzitet u Nišu, pod pokroviteljstvom rektora prof. dr Dragana Antića, sa blagoslovom Episkopa niškog dr Jovana, a na inicijativu mr Ivana Redija, pozivaju građane Niša i akademsku zajednicu da 31. januara 2015. godine, u 19:00 sati, dođu u Hotel Grand, na treći po redu, veliki DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL!

slika-za-svetosavski-Bal

Učešće na balu ostvaruje se minimalnom donacijom od 2.000,00 dinara uplaćenom na žiro račun. Svaki veći iznos prima se sa velikom zahvalnošću. Sva sredstva prikupljena od dobročinitelja, namenjena su Dečjoj klinici za interne bolesti i Dečjoj klinici za hirurške bolesti Kliničkog centra Niš. Tekući račun udruženja pedijatara Niš 160-151245-10 sa naznakom: DOBROTVORNI PRILOG za TREĆI DOBROTVORNI SVETOSAVSKI BAL. Na balu održano prošle godine prikupljeno je preko 360.000 dinara a sredstva su donirana specijalnoj školi 14. Oktobar. Po protokolu, okupljanje zvanica počinje u 18:00 sati, a svečana večera se dodatno plaća.

Za Svetosavski bal propisan je i način odevanja primeren ovoj specijalnoj prilici:

– Za dame: balska ili svečana, duga večernja haljina;
– Za gospodu: svečano tamno odelo, bela košulja sa prikladnom kravatom i crne cipele;
– Za oba pola: Moguća garderoba na balu je i starogradska nošnja, smoking kao i paradna uniforma ili svečana službena odeća.

U duhu svetosavlja, sabornosti i dobročinstva, Nišlijama pružamo priliku da u jedinstvenoj balskoj atmosferi, uz druženje i pravu građansku zabavu, kroz spremnost da pomognu drugima i svojoj lokalnoj zajednici, pokažu svoju ličnu i društvenu odgovornost.

Sve informacije vezane za učešće na balu, donatorstvo, program i protokol mogu se dobiti kontaktom na telefone: 018/523-120 i 018/523-411, putem elektronske adrese: akud@skc-nis.com, ili direktno u prostorijama SKC-a u zgradi Univerziteta.

gradjanin.rs