Razbojništva u Aleksincu i Nišu

Niška policija uhapsila je Z. T. (20) iz okoline Aleksinca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo. Osumnjičeni se tereti da je juče, od ponoći do ranih jutarnjih časova u Aleksincu, izvršio obijanje porodične kuće u vlasništvu jedne ženske osobe.

– Takođe, sumnja se da je Z. T., uz upotrebu fizičke sile i pretnje, kojom prilikom je oštećena zadobila lake telesne povrede, oduzeo novac u iznosu oko 33 hiljade dinara. Operativnim radom policija je identifikovala počinioca i pronašla oduzeti novac, koji će biti vraćen oštećenoj-saopštava policija. Osumnjičenom je doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova, nakon čega će biti sproveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Niška policija uhapsila je i D. D. (33) i M. Z. (22), oboje iz Niša, zbog  sumnje da su izvršili krivična dela razbojništvo i protivpravno lišenje slobode.

Osumnjičeni se terete da su, sredinom oktobra ove godine, pozvali oštećenog i uz pretnju nožem držali oštećenog, u svom stanu, izvestan vremenski period, tražeći ključeve od automobila iz kog su potom oduzeli jedan parfem i mobilni telefon. Takođe se sumnja da su D. D. i M. Z., istog dana, zahtevali od oštećenog da im preda novac u iznosu od 100 evra. Protiv njih je doneto rešenje o zadržavanju do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

M.S.