Reagovanje povodom „Smene uživo“ – Prvi metak u poštenje Kliničkog centra je ispaljen

Gradjanin: prof dr Milan Višnjić
Gradjanin: prof dr Milan Višnjić

Naš Nišlija, Duško Radović, je još pre nekoliko decenija rekao „TREBA LI OPET BITI POŠTEN ILI TO VREME JOŠ NIJE NASTUPILO“.

Čini mi se da je to vreme još uvek daleko pred nama, i pored svih „demokratskih promena“ na koje se naši politikanti vrlo često pozivaju.

Profesor Saša Živić je POŠTENO i realno ukazao na istinito stanje u Kliničkom centru Niš:

  • Niš ima manjak anesteziologa
  • Ministarstvo zdravlja nije prošle godine uložilo dovoljno sredstava u niški Klinički centar
  • Nova zgrada Kardiohirurgije nema kadrove za kardiohirurške operacije…

Profesor Živić je zaboravio da istina najviše boli, da POŠTEN odnos prema problemima danas u Srbiji nije u modi i kao što reče naša poznata novinarka Zorica Miladinović „da se iznošenje istine sankcioniše“.

Pre par godina i ja sam POŠTENO ukazao na istinu. Ukazao sam na zloupotrebe u tzv. „VANSTANDARDNIM USLUGAMA U ZDRAVSTVU“, preko kojih su se pojedini lekari bogatili na račun teško bolesnih ljudi. Istovremeno, na te nepravilnosti, reagovao je zaštitnik građana Saša Janković i Ministarstvo zdravlja, nakon čega su ove vanstandardne usluge ukinute.

kcnis
Klinički centar Niš

Zbog mog javnog iznošenja istine o zloupotrebama i korupciji u zdravstvu, od tih prevaranata koje sam javno prozvao, doživeo sam neverovatne progone i maltretiranje, jednu nezapamćenu, najprljaviju medijsku kampanju, i na kraju, završio sam u Istražnom zatvoru.

Nadam se da profesor Živić neće doživeti moju sudbinu, ali je sigurno sebe eksponirao kao vrlo dobru metu za odstrel. Egzekutora, poltrona, prevaranata i hohštaplera ima na pretek. Oni su spremili svoje oružje i prvi metak je već opaljen. „Direktor i profesor“ dr Zoran Radovanović ga je već smenio sa mesta pomoćnika direktora.

U celoj ovoj priči meni jedino nije jasno kako je profesor Saša Živić, koga izuzetno cenim, prihvatio da bude pomoćnik jednom Zoranu Radovanoviću, koji evidentno nije dorastao funkciji koju obavlja.