Snimak otkriva: Niš nagriza administrativni trulež!

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Marko Smiljković

Gradonačelnik Niša objavio audio snimak na zvaničnom FB profilu sa sednice Gradskog veća i otvorio Pandorinu kutiju o (ne)funkcionisanju Grada Niša

Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić objavio je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu kompletan audio snimak koji pokazuje šta se dogodilo na spornoj sednici Gradskog veća Niša gde se govorilo o najboljem ponuđaču za obavljanje gradskog prevoza u Nišu. Tekst i audio snimak objavljeni su pod naslovom „Istina je samo jedna“.

Internet portal Južne vesti je, inače, pre nekoliko dana objavio deo snimka do koga je došao gde se čuje rasprava većnika Srđana Vaskovića i Nenada Stankovića, izvršnog direktora Direkcije za javni prevoz Niša, ali i gradonačelnika Zorana Perišića. Iz audio snimka se, zaista, može posumnjati u neregularnosti prilikom raspisivanja tendera i ta tema bi nesumnjivo trebala da bude posao nadležne inspekcije kako bi se razjasnilo da li je bilo nameštanja tendera ili nije.

Ali, objavljivanjem snimka od strane gradonačelnika, otvorena je Pandorina kutija u oblasti finansija Niša gde se jasno vidi da je birokratija „nagrizla“ najveći grad na jugu Srbije i da administrativni trulež razjeda grad. Građani mogu da čuju kako grad (ne)funkcioniše! Gradonačelnik čak u jednom momentu kaže(37 minut):

„Neka plaćanja mesnih kancelarija se slobodno mogu fakturisati pod stavku „Glupost“! Nemojte da sada spominjemo kako se plaćalo i kako se plaća. Ne terajte me da pričam o tome šta se radi po gradu koje niko ne kontroliše…-rekao je na sastanku gradonačelnik. Ceo snimak se može videti na ovom linku:

– Moja najveća obaveza su građani Niša, i zato poštovani građani Niša, nudim vam na uvid kompletan audio zapis Službe za održavanje i informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) sednice kolegijuma Gradskog veća (održanog 16.04.2014. godine) na kome se čuje tok razgovora u potpunosti.

Istina nema alternativu i istina je samo jedna. Ovo je jedina istina koja postoji o kolegijumu Gradskog veća u Nišu, održanog 16. aprila 2014. godine. Moja najveća obaveza su građani Niša, i istina o svemu izgovorenom na tom kolegijumu je upravo ovaj originalan audio zapis, kako bi videli da imaju odgovornog gradonačelnika koji brine za njih i njihove potrebe. Neću davati nikakve komentare, jer je istina sama po sebi dovoljna. Dok sam ja gradonačelnik, u Nišu se neće nameštati tenderi. Kako je bilo ranije znamo, kako će biti kasnije, videćemo. Radim posao gradonačelnika odgovorno, po Zakonu, a ko je kršio Zakon snosiće posledice uvek, bez izuzetaka. Jer istina je samo jedna-zvanično je saopštio gradonačelnik Zoran Perišić.


Humoristička tragedija (49. minut)

U jednom trenutku je ušao Ljuba Slavković gde mu je gradonačelnik rekao „Dobrodošo Ljubo. Ne može ništa da se uradi, ništa ne može da se potpiše, ništa nije po zakonu…

Ljuba Slavković: Vi iz uprava bi trebalo da radite na tome da grad funkcioniše, a ne da ga kočite. Svi iz uprava ga kočite. Ako ne valjate, idite iz uprave. Zamislite da smo privatno preduzeće i da godinu dana sedimo i nemamo rešenje. Ma, treba ovaj narod da uzme motku da nas sve najuri odavde…

Gradonačelnik Perišić: To če i da se desi…