Srpski radikali sakupili 36.140 potpisa za razrešenje Tomislava Nikolića

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Bojan Krstić predsednik GO Niš

Bojan-krsticSrpska radikalna stranka je prikupila 36.140 potpisa građana za inicijativu za razrešenje Tomislava Nikolića sa funkcije predsednika Republike Srbije i 23.01.2015. tu peticiju predala republičkoj skupštini.

Razlog ovome je ponašanje samog predsednika Republike Srbije, koji Srbiju doživljava kao privatnu svojinu, svakodnevno čineći neobjašnjive postupke, koji više štete, no što doprinose ugledu zemlje. Naime, Tomislav Nikolić mora da bude smenjen jer je kao predsednik Republike podržao Briselske sporazume, kojima se faktički priznaje samoproklamovana država Kosovo i odriče 13 posto teritorije Srbije. Pored toga, današnji predsednik Republike Srbije je stekao fakultetsku diplomu na nezakonit način, što je još jedan od razloga zbog čega ne sme obavljati sadašnju funkciju.

docekSRS

Ne shvatajući šta treba da čini na svom položaju, kada je potrošio sve ordene koje je imao, darivajući svakog koga se setio, Tomislav Nikolić se ovih dana više posvetio raskolu u svojoj stranci, boreći se da povrati svoj uticaj i prisutnost u medijima, u većem stepenu od premijera (kog je sam imenovao). Mada je poznat kao četnički vojvoda, on danas ističe da mu je uzor Josip Broz Tito, te shodno tome čini sve da od Bajčetine napravi novi Kumrovec. Umesto da vodi državničke poslove, Tomislav Nikolić zabranjuje letove iznad Bajčetine, koju uzgred budi rečeno i vrabac može preleteti u dva maha krilima, kao i fotografisanje i lov u Bajčetini. Razumljivo je da predsednik jedne države mora imati visok nivo obezbeđenja, ali ovde govorimo o mestu gde on provede 3 – 4 dana godišnje.

U susretu sa drugim državnicima, Tomislav Nikolić doživljava sebe samozvanim prorokom, citira Tarabiće, vređa na rasnoj osnovi Kineze, nazivajući ih „žutim ljudima“. Krizu u Ukrajini bi rešio tako, što bi „sve vinovnike zaključao u jednu sobu, dok se ne dogovore“… Ali , tu na žalost nije kraj bezumnih postupaka predsednika Republike Srbije, zbog čega mora biti razrešen sa te funkcije. Videvši da ga niko više ne podržava, osim supruge, unapredio je sebe u portparola Dragice Nikolić i njene privatne fondacije. Zgradu Predsedništva Srbije tretira kao privatnu svojinu, a ne kao ustanovu u kojoj može da boravi zahvaljujući poverenju naroda, Tomislav Nikolić u nju smešta i prostorije privatne fondacije Dragice Nikolić, čime kalja ugled same institucije.

Razloga za smenu je nebrojeno i oni se dopunjuju iz dana u dan. Zato su neophodni novi predsednički izbori, kao i izbori na republičkom nivou, jer ako predsednik imenuje premijera za sastav Vlade, najčešće vlada pravilo: Kakav predsednik Republike – takav i premijer i sama Vlada.