Svađa u skupštini Jovanovića i Rajčića – Ko kraducka, a ko je duh prošlosti!

Branislav Jovanović, predstavnik novoformirane stranke Narodna partija Srbije sukobio se danas na sednici Skupštine grada sa Dejanom Rajčićem iz stranke Nova Srbija gde je došlo i do vređanja. Jovanovića je predsedavajući, Mile Ilić prekinuo kada je inspektore koji su nad njim obavljali istražne radnje nazvao „kerovima“!

rasprava-u-skupstini

Rasprava se zbila oko tačke odnosno odluke o mestu građenja azila za pse koja je vrlo važna tačka, ali je „skrenula s puta“ kada je rečeno da je Jovanović „uludo bacio šest miliona dinara za gradnju postojećeg azila na deponiji“. Jovanović je zagovornik dograđivanja tog azila, dok se u odluci predlaže da se za 20 miliona dinara gradi novi azil u Gornjem, Donjem Međurovu, Rujniku ili Širokim padinama(deo MZ Ćele Kula).

– Da sam slušao ovakve (Dejana Rajčića) ne bi izgradili ni kružne tokove, ni vrtiće, ni bulevare, ništa od toga ne bi bilo. Samo da podsetim da je za vreme njegove vlasti Direkcija bila pod blokadom godinu dana. Rajčić je savetnik ministra Velje Ilića u Vladi Srbije i zna se da oni vole da kraduckaju. I to nastavlja i ovde. To je opšte poznata činjenica da je rekao-rekao je Jovanović na sednici.

Rajčić je pak Jovanovića nazvao „duhom prošlosti“!

– To je čovek koji je promenio 11 političkih opcija. Koliko? (obraća se odbornicima). A, osam, dobro izvinjavam se. Bila je Direkcija u bliokadi jer je poznato da je Direkcija gradila bez građevinske dozvole. Bez papira gradio, a tek kasnije raspisivao tendere. To je bilo u sredstvima javnog informisanja, a nismo to morali ni da gledamo, to su svi znali-naveo je Rajčić. Jovanović je demantovao da je ovo javno preduzeće gradilo bez dozvole.

A.K.