Takmičenje za Frankofonu pesmu

Mladi iz Srbije uzrasta od 13 do 28 godina koji uče ili su učili francuski jezik, mogu da se prijave na takmičenje već od danas pa do srede 5. februara 2015.

Chanson2015-Affichem

Izabrani kandidati predstaviće se pesmom iz frankofonog ili francuskog savremenog repertoara na regionalnoj selekciji, pred žirijem sastavljenog od profesionalaca iz oblasti muzike kao i iz francuskog jezika, koji će ocenjivati interpretaciju, pevačko umeće i jezičke sposobnosti kandidata. Kandidati odabrani od strane žirija na regionalnoj selekciji učestvovaće zatim u finalu takmičenja, gde će nastupati najbolji kandidati iz četiri grada u kojima je održano regionalno takmičenje. Francuski institut u Srbiji već dvanaestu godinu zaredom organizuje Takmičenje za frankofonu pesmu. Regionalne selekcije održaće se u četiri grada : u Beogradu: nedelja 1. marta 2015, Nišu: nedelja 1. marta 2015, Kladovu: subota 7. marta 2015, Novom Sadu: nedelja 8. marta 2015. Finale će biti organizovano u Nišu, u nedelju 29. marta 2015.

Nagrada za prvo mesto u kategoriji Seniora je učestvovanje na Belforskom muzičkom  festivalu « Eurokéennes » koji se održava od 3. do 5. jula 2015. godine u Francuskoj.

Nagrada za prvo mesto u kategoriji Junior je i-pod. Sajt za prijavu za regionalnu selekciju u Nišu.

gradjanin.rs