Uhapšeni nasilnici koji su Stefanu naneli osam uboda nožem

Niška policija je uhapsila A. T. (18), S. D. (26), M. R. (26) i U. K. (21), svi iz Niša i jednu maloletnu osobu, dok se za jednom osobom intenzivno traga jer se sumnja da su 22. novembra, pola sata posle ponoći napali, tukli i osam puta uboli nožem Srefana Stankovića(23). Incident se dogodio na Bulevaru Zorana Đinjđića.

– Osumnjičeni se terete da su nožem naneli teške telesne povrede dvadesettrogodišnjem mladiću. Nakon konsultacije sa višim javnim tužiocem, maloletnik je pušten da se brani sa slobode i protiv njega će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

U saglasnosti sa Višim javnim tužilaštvom, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju, saopštava policija.

Stanković i njegov kum su u toj noći napadnuti bez ikakvog povoda. Stefan je zadobio osam udaraca nožem, od kojih jedan u kičmu. Oštećena mu je kičmena moždima, zbog čega ne oseća noge. Prema procenama lekara, verovatnoća je da će ostati paralizovan do kraja života.

– Oni su bili na drugoj strani ulice, počeli su da nam dobacuju, mi smo im uzvratili, a onda su nam prišli i započeli tuču – ispričao je kum Stefana Stankovića, koji nije želeo da mu se pominje ime – Mene je napao jedan, a dvojica su se bacila na mog kuma. Udarali su ga rukama i nogama, ali nisam video kada su potegli nož jer sam se tukao sa njima pokušavajući da ga odbranim. Pobegli su ka gradskoj bolnici, potrčao sam za njima ali su mi umakli. Naleteo sam na policijsku patrolu, koja je pozvala Hitnu pomoć i krenula u poteru za napadačima-ispričao je Stankovićev kum za Večernje novosti.

M.S.