Umesto 500, taksi udruženja beleže dnevno 2.500 poziva!

taxi-praznoUkoliko Nišlije planiraju ovih dana, da kao i uvek pozovu taksi nekoliko minuta pre polaska, neka se dobro naoružaju nervima jer su taksi službe od četvrtka prebukirane pozivima tako da ih je vrlo teško dobiti.

U prilog tome govori činjenica koju nam prenosi taksista jedne manje poznatije firme, da uobičajan broj poziva dnevno je oko 500, a u toku jučerašnjeg(utorak) dana, ova firma je dobila 2.500 poziva! Na taksi stajalištima se može videti jedan ili ni jedan automobil, a ukoliko se i dobije firma čeka se, od 10 do 20 minuta.

-Ulice jesu prohodne, ali na brdovitijim delovima kola šlajfuju, ima dosta leda i narod neće da rizikuje, nego zove taksi. Ima i od toga što su se mnogi naplašili rigoroznih kazni zbog čestih kontrola na alkohol pa sad, taksi zove i onaj ko to nikada nije činio. Nekako odolevamo da pokrijemo mrežu korisnika. Od četvrtka traje ova „pomama“ za taksijem-kaže nam jedan taksista. U razgovoru sa nekim taksistima, saznajemo da najviše poziva ima sa novogodišnjih proslava raznih preduzeća jer „kad se popije, niko ne želi da rizikuje kaznu“.

gradjanin.rs