Uoči sutrašnje Izborne konferencije Pokreta socijalista u Nišu – Gradjanin saznaje: Nema spajanja SNS i Vulinog pokreta!

Izborna konferencija Pokreta socijalista koju vodi Aleksandar Vulin, održaće se sutra u sali Narodnog pozorišta u Nišu. Poziv za ovu konferenciju dobili su i mnogi članovi Srpske napredne stranke među kojima ovih dana kruže razne priče. Govori se o tome da će u Nišu doći do fuzije (spajanja) Vulinove partije i SNS u Nišu kako bi se dve strane naprednjaka „pomirile“ tako što će biti postavljen potpuno novi Gradski odbor – formiran od nekih naprednjaka i članova Pokreta socijalista.

pokret-socijalista

Na konferenciji se očekuju i neki visoki funkcioneri SNS-a iz Beograda čije prisustvo nema veliki značaj, ali daje podršku samoj konferenciji, a samim tim i legitimitet odlukama. Odluke će, istina, i bez beogradskih gostiju biti validno verifikovan.

Rade Rajković, predsednik Vulinove partije u Nišu i jedini kandidat za nastavak mandata na sutrašnjoj Izbornoj konferenciji, demantuje da će biti bilo kakvog spajanja stranaka, ali i traži od „Gradjanina“ da verodostojno prenese stav njegove partije.

-Na konferenciji će se izabrati organi stranke i to je jedini cilj partije u subotu. Sa Vulinom sam juče razgovarao i nije bilo reči o spajanju stranaka, već o skupu koji će odlučivati o rukovodećim telima pokreta. Nema skrivenih planova i namera. Može svako da priča šta hoće, ali bespredmetno je i pričati o nečemu što se sutra neće dogoditi – saopštio je Rajković.

Ipak, među naprednjake u Nišu se posle svih razmirica u Gradskom odboru uvukla „glista sumnje“ da je ova Izborna konferencija korak ka krupnom jačanju koalicione partije na republičkom nivou što je dobro za koaliciju, ali ne i za same naprednjake u Nišu.

M.Smiljković