Veljko Cvetković pobedio sa pesmom Don’t speak

Na konkursu Studentskog kulturnog ventra Studio Ticket koji je bio je raspisan za mlade autore do 27 godina i nove pesme svih muzičkih stilova odabrao numeru Veljka Cvetkovića „Don’t Speak„. Ova kompozicija je dobila mogućnost snimanja i produkcije u organizaciji SKC-a Niš. Veljko Cvetković (20), rođen je u Nišu. Pored redovnih studija farmacije bavi se komponovanjem, pisanjem tekstova, pevanjem i muzičkom produkcijom svojih pesama. Inspiraciju nalazi u pojavama oko sebe, ali i odnosu ljudi prema drugim ljudima i životu uopšte te i o tome piše.

Dont-Speak-Cover_s
-Muzičku inspiraciju Veljko crpi mahom iz popularne muzike, ali pre svega synth popa, electro popa i dubstepa koji sluša. Između ostalog, inspiriše ga i hip hop i house, kao i sama plesna kultura koja promoviše jedinstvo i sopstvenu evoluciju u nešto više uz konstantan rad na sebi. Plesom se bavi od 2011. godine a najviše se pronalazi u house plesnom stilu. Kako je muzika odraz onog što jesmo, smatra da onaj ko izvodi muziku i ko se njome bavi treba da sam piše svoje pesme te najviše ceni izvođače koji u muziku ulažu celog sebe, navodi se u saopštenju SKC.

-Cilj ove akcije (konkursa) je da se podstakne i pomogne muzičko stvaralaštvo mladih autora i studenata, zaključuje Miodrag Mladenović, urednik muzičkog programa SKC.

gradjanin.rs