Zašto Niške televizije neće da ugoste Šešelja?

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Nikola Savić, predsednik Nišavskog OO SRS

Nikola-Savic-gradskiportal018-1Odavno se uhvatio sumrak. Ovom rečenicom počinje poznata pripovetka Petra Kočića, kojom se ukazuje na težak položaj srpskog naroda u BiH pod okupacijom Austrougarske. Kada je sumrak počeo prelaziti u totalni mrak, Srbi su se digli i mrak rasterivali plamenom od baruta, koji je upalio Gavrilo Princip. Danas su se stvari izmenile ali na gore, sumrak je postao mnogo veći, a nestalo je i baruta i upaljača i Principa. Dakle, ovaj današnji mrak će potrajati??? Ne se znaje, Zare igra!!!

Ali neke stvari ne može sakriti ni totalni mrak. Ne može se sakriti slika režima koji obmanjuje podanike. Što je mrak veći,ta slika je jasnija. Glavno sredstvo obmane su mediji kao najjače oruđe i oružje. Da je zaista tako lično sam se uverio obilazeći televizijske kuće u Nišu, tražeći od njih da omoguće gostovanje Vojislava Šešelja. Odgovor je svuda bio isti, znate mi bi smo to rado učinili ali nije sada baš zgodno. Njima je zgodnije znati kakvu zadnjicu ima ova ili ona starleta(u mom selu ih drugačije zovu), nego kako je najveći živi Srbin provodio zatvorske dane, i dvanaest godina branio srpski narod od srpskih neprijatelja.

seselj3

Nekada, kada je Niš imao više televizija nego Beograd, znali smo makar ko nas krade i zbog čega živimo loše. Danas ne znamo čak ni kurs evra u odnosu na dinar. Dok režim preti gašenjem i preostalih Televizija u Nišu, one mu još vernije služe, iako im slugeranstvo donosi ne samo dugoročnu, već i kratkoročnu štetu. Mediji ne žele da čuju glas onih koji će pored ostalog, jasno ukazati i na njihov problem. Svi mediji su hermetički zatvoreni za svaku patriotsku priču i svaku istinsku opoziciju. Radikali zato predstavljaju smrtnu opasnost.

Medijske kuće ne traže spas u profesionalnom odnosu prema poslu već u podaničkom odnosu prema režimu. Ovo ih nigde neće odvesti. Neki u Nišu idu toliko daleko da šansu vide u tome, što će u svakoj novoj vladi sklopiti po jedno novo kumstvo. Stvarnost u Srbiji pokazuje da kumstvo uvek ne daje dobre rezultate. Apsurdno je, da danas jedino Zoran Živković, utemeljivač propadanja ovog grada, ima medijsku mogućnost da napada režim.

U Srbiji se više ne smeju čuti oni koji govore istinu. Mnogi ćute iz straha. Dante Aligijeri je takvima poručivao: ”Najvreliji deo pakla rezervisan je za one koji ćute u vreme moralne krize”. Grigorije Bogoslov ih je opominjao: “Ćutanjem se izdaje Bog”. Ali ćutanje je trenutno najprofitabilnije. Logika je prosta. Račun za struju je još uvek manji od plate i penzije, dobro je! Ali šta ćemo raditi kada uskoro bude obrnuto?
Ja neću da ćutim!