Stanković: Zgrada uprave mora biti uslovnija za starije i obolele

Odbornik Skupštine Grada Niša i jedan od lidera „Koalicije Niš, moj grad“, Miodrag Stanković, predao je danas Skupštini Grada Niša dve inicijative. Prva je da traži ugradnju lifta u zgradu uprave kako bi stari i oboleli u kolicima lakše doprli do kancelarija gradske uprave, a druga da se izmesti održavanje sednica iz Nikole pašića 24 u uslovniji prostor zbog pandemije korona virusa.

Svedoci smo da je u zgradi Gradske uprave onemogućen pristup osobama sa invaliditetom. U toj zgradi nalazi se najveći broj uprava i službi i to je najfrekventnija zgrada u odnosu na sve ostale u Nišu gde se obavljaju poslovi iz delokruga lokalne samouprave. Kako u zgradi ima četiri sprata, a potrebu za obavljanjem poslova ima veliki broj ljudi, među kojima su osobe sa invaliditetom, starije osobe, trudnice, roditelji sa malom decom, od velikog značaja je da se obezbede uslovi kako bi svi oni mogli brže i lakše da pristupe službama i organima Gradske uprave. Ugradnjom lifta rešio bi se problem nepristupačnosti pojedinim službama i olakšalo kretanje kroz gradsku upravu.

On je naveo i da skupštinska sala nije adekvatna za državanje sednica Skupštine grada Niša.

Već skoro osam meseci traje pandemija virusa Covid 19. Krizni štab propisao je mere koje nalažu obavezno nošenje maski i držanje distance od 1-2 metra, u zatvorenom prostoru. S obzirom da se sednice Skupštine Grada održavaju u sali koja je neuslovna da bi se ispoštovale mere za zaštitu od virusa Covid 19, predložio sam da se sednice održavaju u zgradi Oficirskog doma. Pored toga, nedovoljno velika sala onemogućava da se obezbedi potrebna distanca između odbornika, a hol ispred sale je izuzetno mali, pa postoji veliki rizik od zaražavanja odbornika, kao i drugih učesnika u radu Skupštine.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *