33 medalja u 3.kolu za KBS Naisus

Proteklog vikenda (10.juna) održano je 3.kolo Lige Grada Niša u tehničkim disciplinama i tom prilikom KBS Naisus je osvojio čak 33 medalje – 18 zlatnih, 10 srebrnih i 5 bronzanih.

Naime, u niškoj hali OŠ „Mika Antić“ na teritoriji GO Pantelej održano je 3.kolo Lige Grada Niša u tehničkim disciplinama, koje se organizuje na lokalnom nivou od prošle godine.

U cilju afirmacije tekvondo sporta odnosno veštine, u organizaciji KBS Naisus, pokrenuta je Liga Grada Niša. Prošlogodišnja dva kola bila su samo uvertira za ovogodišnju organizaciju, odnosno nastavak promocije tekvondo sporta u Nišu. Cilj jeste da se na celoj teritoriji Niša organizuje Liga ali prevashodno na onim opštinama gde ili nema organizovanog bavljenja tekvondo sportom ili slabije nego li na drugim opštinama. Iz tog razloga je i odabrana Gradska opština Pantelej, koja je i imala sluha te pomogla organizaciju 2. i 3.kola Lige. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo a posebno zameniku predsednika GO Pantelej – Aleksandru Milosavljeviću i predsedniku komisije za sport – Miljanu Hadžoviću, koji su svojim prisustvom uveličali takmičenje. – rekao je Nebojša Anđelković, glavni protagonista Lige Grada Niša.

„Prepreke“ u smislu kraja školske godine i školskih ekskurzija, polaganja za učenička zvanja i prepunog takmičarskog kalendara, nisu negativno uticale na kvantitet takmičenja. Upravo ta činjenica i raduje, imajući u vidu prisustvo opštinskih čelnika, koji su tom prilikom pozdravili prisutne (a posebno najmlađe) te izrazili nadu da će ovaj vid takmičenja prerasti u tradicionalnu manifestaciju i ispuniti svoj cilj. Usled pomoći GO Pantelej, organizator je rešio da za 3.kolo Lige Grada Niša nikom od učesnika ne naplati kotizaciju, što su najviše iskoristili TK Ares i TK Dae Han. TK Ares je osvojio 9 zlatnih, 2 srebrna i 3 bronzanih, dok se TK Dae Han okitio sa 6 zlatnih i po 4 srebrna i bronzana odličja.

Jedan od standardnih učesnika bio je i niški reprezentativac – Uroš Mitrović, koji je i ovog puta briljirao osvojivši čak 4 zlatna odličja.

Nakon takmičenja u Karlovcu i osvojene 1 zlatne i 1 srebrne medalje, 3.kolo Lige za mene predstavlja trening takmičenje pošto me predstojećeg vikenda (17.-18.jun) očekuje Otvoreno prvenstvo Austrije u Beču. Prestonica Austrije iz godine u godinu okuplja sve veći broj takmičara od kojih je većina već učestvovala na evropskim i svetskim prvenstvima a neki od njih su i višegodišnji reprezentativci svojih zemalja. Upravo iz tog razloga ovaj turnir predstavlja krunu ovog polugodišta u mom radu, pošto nažalost nisam bio uvršten u tim koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu na plaži (kao novitetu u tekvondo sportu) i Evropskom prvenstvu, održanih na Rodosu (Grčka) od 05. do 08.maja tekuće godine. Pored onih koji su napravili do sada najveći rezultat u formama za Srbiju a razrešeni su funkcija nakon najboljeg rezultata, postoji još neko ko vrednuje moj trud i zalaganje. Reč je o selektoru Bugarske reprezentacije – Christo Varbanov, koji je izrazio želju da nastupim u juniorskom timu na pomenutom takmičenju. To je velika čast za mene i dokaz da je učinjena greška od strane novopostavljenih čelnika Tehničke reprezentacije Srbije time što sam izostavljen sa spiska, iako sam u 2017.god. učestvovao na čak 9 takmičenja i osvojio 13 medalja – 8 zlatnih, i po 2 srebrne i bronzane. – rekao je mlađani Uroš Mitrović – aktuelni trostruki šampion Balkana.

Iako samo Uroš putuje za Austriju, ostaje nada da će pored do sada osvojenih medalja, još koja se naći u riznici KBS Naisus-a, čime bi se krunisala ova polusezona i načinila više nego odlična uvertira za predstojeća takmičenja u drugom delu sezone.

KBS Naisus

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *