Advokat Aleksić napravio novogodišnju žurku za prijatelje – bez političara! (foto)

Beograd mora pasti, uzviknuo je metaforično na kraju govora Srđan Aleksić, niški advokat i zamenik predsednika Skupštine opštine Medijana, koji je za vikend okupio celu advokatsku kancelariju, rođake i svoje prijatelje kako bi se kucnuli čašama sa uspešnu godinu u profesionalnom smislu. Kada je rekao da „Beograd mora pasti“, mislio je na sudske parnice koje se tiču dnevnica za borce pošto je u nekoliko gradova već grupa okupljena oko njega „odnela pobedu“. Zanimljivo je reći da na skupu nije bilo ni jednog političara ili bolje rečeno ne poznatog.

Veliki kolektiv advokatske kancelarije Srđana Aleksića u Nišu, zajedno sa mladim i lepim svetom među pripravnicima, okupio se sa prijateljima iz cele zemlje na redovnom godišnjem svečanom skupu da sumira rezultate i dogovori strategiju za dalji rad.

Nenadmašni govornik Ciceron je davno rekao da „Ima jedan zakon, saobrazan prirodi…. svagda isti i obuhvata sve narode i vekove“. Nadaleko poznati advokat i aktuelni zamenik predsednika Skupštine GO Medijana Srđan Aleksić ovu Ciceronovu misao uzeo je kao moto advokatske kancelarije, koju je pre 22 godine osnovao sa suprugom Jelenom. Dosledno primenjujući „saobrazne zakone koji povezuju narode i vekove“, Aleksić je okupio ekipu od preko 40 uglavnom mladih saradnika, te sa mladim nadarenim pravnicima beleži izvanredne rezultate po sudovima širom Srbije.
Najpoznatiji je svakako po zastupanju boraca ratnih veterana pred domaćim sudovima i pred Međunarodnim sudom u Strazburu

Zastupamo preko pedeset hiljada boraca u zemlji, a više od sto presuda u korist boraca je potvrđeno pred apelacionim sudovima u Nišu, Kraljevu, Subotici i Novom Sadu. Očekujem da će se ovaj proces ubrzati, a ja sam posebno srećan što se oslanjam na mlade ambiciozne ljude i zato poručujem svima da se mladima mora posvećivati mnogo veća pažnja. Samo mladi donose novu energiju i sigurnu pobedu u svakom pozitivnom smislu– rekao je Srđan Aleksić na svečanom skupu, posebno ističući zahvalnost supruzi Jeleni, koja mu je najveća podrška.

Novogodišnja svečanost mladog advokatskog kolektiva simbolično je uveličana i svadbenim veseljem, koje se sticajem okolnosti istovremeno dešavalo u originalnom ambijentu malčanske „Vinarije“ u blizini Niša. Stotinak Aleksićevih gostiju i toliko svadbarskih sjedinili su se u jednu razdraganu masu mladih ljudi. Spojio ih je osnovni cilj – podmlađivanje i oslonac na mlade.

Posebno sam srećan što radim sa mladim kolegama, kojima nije teško da, recimo, noću putuju autobusom do Kraljeva, do Beograda i čak do Subotice da bi se na vreme pojavili na zakazanom ročištu. Svima zato poručujem – dajte mladima puno poverenje i videćete da vam se dobro boljim vraća i da mladost uvek pobeđuje…- poručio je Srđan Aleksić na dvadeset drugom godišnjem okupljanju svog advokatskog koletkiva, pozdravljajući prijatelje i goste iz raznih krajeva zemlje.

Miroljub Marković, urednik No – No novina

2 Comments

  1. Milose, Milose! Tako i toliko pismen covek morao bi da zna da je ono odvojeno famozno NE kompjuterska greska, a nije ni autorova, a niti urednicka! Hajde, junacki sine, prihvati izazov i otvori portal NONO novina, pa citaj moje autorske tekstove u originalu i tamo mi potrazi GRAMATICKE greske, a posebno one koje si, takodje, pomenuo – O INTERPUNKCIJI!!! Javno izjavljujem da cu svaku tvoju STRUCNU analizu doslovno da objavim. Isto tako, izjavljujem javno, izvinicu ti se za svaku uocenu gresku, makar bila u pitanju i jedna jedina – ZAPETA!!! Takodje, javno te pozivam da napises kakav god hoces tekst o temi koju sam izaberes i ja cu to objaviti. Pazi, nisam rekao NA TEMU koju sam izaberes! Razumes, valjda, sta je pisac hteo da kaze, recimo kao i onu narodnu – DVA LOSA UBISE MILOSA! Ako ne prihvatis izazov, ispasce da i jedan Milos moze da bude – LOS!

  2. Sve mi je jasno, ali da urednik nekih novina, kakvih god, ne zna pravopis i gramatiku, to nikako i nikada necu moci da shvatim. „ne poznatog“ se pise „nepoznatog“, a o interpunkciji necu ni da govorim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *