Advokat podnosi žalbu na ukidanje pritvora Maji Šoršorov

Društvene mreže „gore“ već tri dana u niškom regionu oko sukoba dve poznanice.

Šoršorov sa pištaljkom na jednom od protesta u Nišu

 

Niška politička aktivistkinja, Maja Šoršorov je pre mesec dana „napala“ na facebook-u Nišlijku tako što je skinula fotografiju grudi četrnaestogodišnjakinje, ćerke poznanice i objavila komentar uz sliku u kome je osuđuje za pripadnost vladajućoj stranci

Ona je prijavila Šoršorovljevu jer su joj se u objavi videle goli grudi ćerke, slikane pre godinu dana.

Zbog toga je Maja Šoršorov od prekjuče u pritvoru koji joj je određen na 30 dana s obrazloženjem da ne bi ponovila krivično delo i da ne utiče na svedoke.

Maja je onkološki pacijent jer joj je iz tela izvađen kancer materice.

Sve njene prijatelje je strah zbog toga što taj postoperativni period od najstrašnije bolesti traje pet godina, a stres je najveći okidač za, ne daj bože, ponovno javljanje oboljenja. zato je i težnja da izađe iz pritvora jer evidentno ona ne pripada tamo, a proces pred sudom kasnije neka ide po proceduri – priča njen prijatelj muzičar Antonije Pejčić iz Niša.

Bratislav Stamenković, advokat pritvorene Maje Šoršorov rekao je da će jutros podneti žalbu za ukidanje pritvora.

Po toj žalbi bi trebalo da odlučuje Krivično veće Osnovnog suda, a ukoliko donese odluku da je pusti iz pritvora to će biti u roku od 48 sati od trenutka podnošenja žalbe. Ne mogu da pretpostavim kakva će odluka veće biti – rekao je Stamenković.

Društvene mreže su prenatrpane statusima i komentarima o ovom slučaju, a pedesetak građana se juče okupilo na Trgu kralja Milana.

S.Ž. je već rekla da joj je žao što je Maja u pritvoru, ali da je prijavom morala da zaštiti svoje dete i porodicu.

M.S.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *