Aforizmi: Voljenu osobu treba izvesti 7. marta, a…

Pod nazivom “Južnjačka uteha“, u Aleksincu je po 10. put održan balkanski festival humora i satire. Na njemu su učestvovali, pored aforističara iz Srbije i  aforističari iz Bugarske i Crne Gore.

Svoje aforizme i kratke priče predstavili su Mihail Vešim, urednik satiričnog časopisa “Stršel” i Rumen Belčev, direktor pomenutog časopisa. Festival je, takođe, ugostio i aforističare iz Crne Gore i to Dejana Tofčevića, Bojana Rajevića i Branka Vukovića.

Za ekipu Srbija, u timu aforističara nastupili su redovni učesnici ovog festivala poput Aleksandra Čotrića, Bojana Ljubenovića,  Miodraga Stošića, Slavomira Vasića i po prvi put Ljiljana Krstić.

Festival je imao i specijalne muzičke goste, a to su bili muzičari iz Niša, grupa “Dr Pera i tehničari” koji su za ovu priliku specijalno komponovali nekoliko autorskih, satiričnih pesama i premijerno izveli u aleksinačkom Domu kulture.

Festival humora i satire “Južnjačka uteha” uspešno su organizovali Centar za kulturu i umetnost Aleksinac i Beogradski aforističarski krug pod pokroviteljstvom Opštine Aleksinac.

aleksinacbiz.com, D. Stevanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *