Akademski hor SKC-a na Koncertu pobednika

zoki stanisavljevicMr Zoran Stanisavljević dirigovao je sinoć Akademskim horom SKC-a na Koncertu pobednika XIX Festivala duhovne muzike „Horovi među freskama“, u Sabornom hramu Svetog Arhangela Mihaila u Beogradu.

Ovaj poziv i ponovna potvrda usledili su kao posledica dve velike nagrade osvojene na prošlogodišnjem festival duhovne muzike “Horovi među freskama”.

Za izuzetnu izvedbu dela Mokranjca, Tajcevića, Ostojića, Vujića, Rahmanjinova, Kedrova i Lvova, Akademski hor SKC-a na čelu sa dirigentom Zoranom Stanisavljevićem osvojio je nagradu “Vojislav Ilić” u kategoriji velikog hora za “autentično izvođenje duhovne muzike” a sam dirigent posebnu nagradu za istraživački rad i izvođenje dela starih srpskih autora duhovne muzike”.

Pored Akademskog hora među najboljima i odabranima koji su nastupali sinoć na Koncert pobednika našli su se i : Dečji hor Prvog beogradskog pevačkog društva, Muški oktet Sveti Arhangel Mihailo (Beograd), Hor Sveti Roman Melod ( Subotica) i Hor učesnika koncerta pobednika.

zoki stanisavljevic2
FOTO: http://www.mmdstudio.net/

Ovo je jedna u nizu nagrada i potvrda kako za Akademski hor SKC-a koji je, prošle godine napunio 40 godina rada i postojanja, tako i za dirigenta Mr Zorana Stanisavljevića, koji je za malo više od godinu dana, koliko je na čelu hora, uspeo da osvoji važne nagrade i nastavi dugu i uspešnu tradiciju Akademskog hora Studentskog kulturnog centra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *