Akademsko pozorište oduševilo publiku u Belgiji

Na festivalu studentskih pozorišta u Liježu u Belgiji, glumci Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš oduševili su evropsku publiku predstavom „Stend AP, Serbie“. Talenat i predanost glumaca prepoznali su i ostali učesnici festivala pa su stigle i mnoge ponude za gostovanja i festivale.

Ovo pozorište je 2018. godine postalo članica Jute (IUTA) – svetske organizacije pozorišta.

To nam je otvorilo vrata ka svetskim pozornicama, te je tako Internacionalni festival studentskih pozorišta „RITU 36“, predstavu „Stend AP Serbie“ uvrstio u svoju selekciju. Ovo je jedna od naših najnagrađivanijih predstava, koja je svoju premijeru imala 2014. godine. Na naše veliko zadovljstvo, za njena izvođenja se u Akademskom i posle 40. igranja traži karta više, a sada je prvi put izvedena van područja Balkana, kažu organizatori.

Festival u Liježu, koji je inače revijalnog karaktera, ove godine je okupio brojna studentska pozorišta sa različitih meridijana. Glumci Akademskog pozorišta SKC-a stali su rame uz rame sa glumcima iz Maroka, Francuske, Belgije, Španije, Ukrajine, Belorusije i Beograda.

Studentski kulturni centar Niš ponosan je na članove svog Akademskog pozorišta, koji su na ovom festivalu pokazali da su uigrana glumačka ekipa, veliki profesionalci ali i odlični ambasadori svog grada i svoje zemlje.

gradjanin.rs/SKC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *