Akcija besplatnih preventivnih pregleda u nedelju u niškom Domu zdravlja

U saradnji sa Ministarstvom zdravlja, u nedelju 19. maja od 8 do 17 časova biće organizovani preventivni pregledi u zdravstvenim ustanovama u gradovima širom Srbije među kojima je i Niš. Građani će moći besplatno da obave preglede, bez zakazivanja i uputa a pregled će moći da obave i oni bez zdravstvenog osiguranja.

Građani treba da dođu do centralnog objekta Doma zdravlja Niš, u ulici Vojvode Tankosića 15 u navedenom periodu, a iste ove aktivnosti biće organizovane i u Kliničkom centru Niš.

„Organizovani su sledeći preventivni pregledi, EKG i kontrola krvnog pritiska u prizemlju Doma zdravlja Niš, krvna slika i glikemija, uzorkovanje krvi radiće se u Službi za laboratorijsku dijagnostiku na prvom spratu Doma zdravlja Niš, i EHO abdomena“ – kažu iz Doma zdravlja.

Preventivni zdravstveni pregledi obavljaće se i u Vranju, Pirotu, Leskovcu i drugim mestima na jugu Srbije, a cilj je da se ukaže na značaj prevencije i da se preventivni pregledi učine pristupačnijim građanima. Prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za dalje lečenje.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *