Akcija saobraćajaca: „Sačekuša“ kabadahijama za volanom

Saobraćajna policija, u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, u aprilu, u toku jednog dana, sprovešće akciju „Blic maraton“, u kojoj će, tokom 24 sata, neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija, kažu u policiji.policija2 Praksa evropskih zemalja, u kojima se ovakve akcije sprovode, je da u njih budu uključeni i građani, koji bi trebalo da ukažu koje su to lokacije na kojima, po njihovoj oceni, najčešće dolazi do kršenja propisa o brzini kretanja vozila u saobraćaju.

-U skladu sa tom praksom, a imajući u vidu da je policija servis građana i da je otvorena za sve sugestije i predloge, Uprava saobraćajne policije poziva građane da najkasnije do 03. aprila 2015. godine, putem elektronske pošte ili telefona, saobraćajnoj policiji u područnim policijskim upravama, predlože mesta kontrole brzine kretanja vozila.
E-mail adrese i brojevi telefona saobraćajne policije po policijskim upravama dati su na sajtu Uprave saobraćajne policije, na stranici „kontakt“, (http://prezentacije.mup.gov.rs/usp/Elektronska%20posta/Elektronska%20posta.html). – navode u policiji

Tokom akcije biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija – ručni radari, radari u sistemima video nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. „presretačima“.

Uređaji će beležiti video snimke i fotografije vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, nakon čega će vozači biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj.
Ukoliko vozač koji prekorači brzinu ne bude zaustavljen na mestu kontrole, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP-adostave podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

M.S.

3 Comments

    1. Ma ne, treba nekog da ubije pijani majmun koji kroz grad juri 100 i više… Ako si prekoračio brzinu nema opravdanja. Drugi je kad te drnda jer nemaš sajlu, prvu pomoć ili se nisi vezao, a drugo je kad nekog možeš da ubiješ.

      Apsolutno podržavam akciju. Treba svakog dana da budu maksimalno angažovani da vidiš kako će da se vozi 50 po gradu i 30 oko škola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *