Published On: ponedeljak, 24. oktobra 2016.

Akcija „Uklonimo barijere“ u svečanom holu Univerziteta u Nišu

Uklonimo barijere je jedinstvena akcija na našim prostorima koja se održava sutra, 25. oktobra 2016 godine, sa početkom u 19:30, u  svečanom holu Univerziteta u Nišu.

161024-uklonimobarijere

Akciju sprovodi udruženje “Dragana Rodić”, a cilj akcije je povezivanje osoba sa invaliditetom, građana, umetnika, aktivista, civilnog sektora u cilju jačanja i podizanja svesti o neophodnosti potpunog uključivanja OSI u društvene tokove. Osnovni cilj je druženje, razmena pozitivnih misli i ideja, bez obzira na očigledne različitosti.

Program vode Ljiljana Milanović Blagojević i Branislava Jovanović, a na samoj akciji nastupiće eminentni umetnici: pesnik Nebojša P. Đorđević Šone, koji će svojim nadahnućem upotpuniti akciju i muzičari Maja Odžaklijevska, Zele Lipovača (Divlje Jagode), Dean Klea (Osmi putnik), Nenad Stefanović Japanac i Vizantia.

Pre početka zabavnog programa, u svečanom holu Univerziteta u Nišu, obaviće se uručenje pristupnica počasnim članovima, nakon čega  će se organizatori i počasni članovi biti dostupni medijima.

Globalni trend je implementacija Konvencije o pravima OSI pa i naša Akcija okuplja pored učesnika iz Srbije i učesnike iz susednih republika.

Predrasude moramo rušiti svi zajedno. Pozivemo sve građane da se pridruže akciji i na taj način daju svoj doprinos prevazilaželju različitosti.

Širenje ove pozitivne energije i razmena ideja i iskustava je jasna poruka da trebamo svi zajedno raditi na jačanju ljubavi i međuljudskih odnosa.

Gradjanin.rs
foto: chrin.org.rs

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>