Akcija „Uskršnja radost“ za decu u parku Sveti Sava (FOTO)

U susret najvećem hrišćanskom prazniku, Uskrsu, Gradska opština Medijana organizovala je akciju farbanja i podele farbanih jaja za decu. Posebno iznenađenje bila je predstava Pozorišta lutaka Niš koja je specijalno za ovu priliku izvedena na bini u parku Svetog Save. Cilj manifestacije je očuvanje pravoslavnih običaja i edukacija najmlađih o tradiciji uskršnjih praznika.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da je uskršnja manifestacija još jedna u nizu, kojom njaveća niška opština poklanja pažnju učenju novih generacija.

Svaki je dan prilika koju treba iskoristiti za nova saznanja mladih i dece. Uskrs posebno.To je put ka novim idejama i novim saznanjima. Uskršnji običaji nam donose novu veru, radost i osmeh, posebno je to dragoceno za našu decu, kojoj Gradska opština Medijana na ovaj način posvećuje i predstojeće praznike – rekao je Kocić i zahvalio roditeljima što ih je sve više akcijama najveće niške opštine.

Ovu manifestaciju u ime opštine Medijana organizovale su Jelena Dimić (Komisija za socijalna pitanja), Angelina Miladinović (Komisije za razvoj lokalne zajednice) i Milena Miljković (Komisije za kulturu i istorijsko nasleđe).

Mi smo već organizovale ovakvu manifestaciju koja ranije ulepšala Uskrs deci tako da smo opet odlučile da mališani iz opštine Medijana, ali i drugih opština osete prazničnu radost . rekle su organizatorke.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *